Ο πρώτος αγγελιοφόρος -  Αστρονόμος του Χάρβαρντ επιμένει ότι το Oumuamua είναι ένα σκάφος που έστειλαν οι εξωγήινοι
Αστρονόμος του Χάρβαρντ επιμένει ότι το Oumuamua είναι ένα σκάφος που έστειλαν οι εξωγήινοι

Δεν έχει σταματήσει η σχέση του Oumuamua με εξωγήινους!ο πρώτος διαστρικός ανιχνευτής που εντοπίστηκε στο Ηλιακό Σύστημα, με πιθανή εξωγήινη νοημοσύνη.

Ο Avi Loeb, διευθυντής του τμήματος αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι ηταν διαστρικός ανιχνευτής σε μια συνέντευξη του στο Spiegel , υποστηρίζοντας: Όσο περισσότερο το ανακαλύπτουμε, τόσο πιο ξένο γίνεται.

Ο Avi Loeb έχει γράψει πάνω από 700 άρθρα για τα αστροφυσικά φαινόμενα, εξηγεί ότι το Oumuamua που ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 και του οποίου το όνομα σημαίνει «πρώτος αγγελιοφόρος» έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που ειναι δύσκολο να εξηγηθούν.

Ένα από αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά ειναι η φωτεινότητα του που "άλλαζε", υποδηλώνοντας ότι έχει "μια πολύ σπάνια μορφή", πιθανώς αυτή ενός δίσκου ή ενός πούρου.

Από την άλλη πλευρά, η τροχιά του Oumuamua "διαφέρει σημαντικά" από αυτή που σχηματίζεται από το βαρυτικό πεδίο του Ήλιου, γεγονός που δείχνει την ύπαρξη μιας "πρόσθετης δύναμης" που ενεργεί σε αυτό το κοσμικό αντικείμενο.

Ο Loeb είπε: Παρόλο που δεν υπάρχει φυσική εξήγηση, η πιθανότητα ειναι ότι ειναι ένα τεχνητό σώμα φτιαγμένο από ευφυή όντα . Προτάθηκε ότι το Oumuamua θα μπορούσε να προήλθε από τις Πλειάδες. Στο ίδιο πνεύμα, λέει ότι αν το Oumuamua ηταν ένα τυχαίο αντικείμενο τότε κάθε ηλιακό σύστημα θα παράγει εκατομμύρια χιλιάδες εκατομμύρια αυτών των αντικειμένων,και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι «μια αποστολή» , ένα διαστημικό σκάφος σε αποστολή αναγνώρισης..

Ο αστρονόμος υπογραμμίζει ότι «ζούμε σε ένα ιδιαίτερο διάστημα» όσον αφορά τις δυνατότητες να βρούμε μια απάντηση στο πιο θεμελιώδες ερώτημα αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Τα τελευταία χρόνια έχουμε ανακαλύψει το πόσο διαδεδομένη μπορεί να είναι η ζωή στο γαλαξία μας, λέει ο επιστήμονας, υπενθυμίζοντας ότι ο δορυφόρος Κέπλερ μας δίδαξε ότι κάθε τέταρτο αστέρι έχει και ένα πλανήτη σαν τη Γη, με ευνοϊκές θερμοκρασίες για εμφάνιση της ζωής ».

Δεύτερον,σήμερα έχουμε την απαραίτητη τεχνολογία για να ερευνήσουμε την πιθανή ύπαρξη εξωγήινης νοήμον ζωής.Και συνεχίζει: Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, τουλάχιστον ένας πολιτισμός θα έχει αναπτύξει προηγμένη τεχνολογία. Και γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνθήκες παρόμοιες με αυτές στη Γη στο ένα τέταρτο όλων των πλανητικών συστημάτων γύρω από άλλα αστέρια.

Γιατί, λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρχουν ευφυή όντα αλλού;

Η φύση του Oumuamua περιβάλλεται από μια μυστηριακή αύρα από την ημέρα που ανακαλύφθηκε από τους αστρονόμους στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης τον Οκτώβριο του 2017. Πρόσφατα, ερευνητές του Ινστιτούτου SETI ανέφεραν ότι οι μακροχρόνιες παρατηρήσεις δεν ανίχνευαν τεχνητά ραδιοσήματα στην επιφάνεια αυτού του βραχώδους αντικειμένου, αλλά εξακολουθούν να μην αποκλείουν ότι θα μπορούσε να είναι εξωγήινο σκάφος.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications