Ο Αστεροειδής της Αποκάλυψης
Ο Αστεροειδής της Αποκάλυψης

Η NASA υπολογίζει ότι μπορεί να συγκρουστεί με τη Γη στις 25 Σεπτεμβρίου του 2135, προκαλώντας έκρηξη 80.000 φορές μεγαλύτερη από της Χιροσίμα!

Αστεροειδή που θα μπορούσε να προκαλέσει τη συντέλεια του κόσμου απαθανάτισε σε φωτογραφία η NASA. Ο Αστεροειδής της Αποκάλυψης, όπως αποκαλούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον Μπένου, πλησιάζει τον πλανήτη μας και η αμερικανική διαστημική εταιρία υπολόγισε ότι υπάρχει πιθανότητα να συγκρουστεί μαζί του στις 25 Σεπτεμβρίου 2135, προκαλώντας έκρηξη 80.000 φορές μεγαλύτερη από εκείνη στη Χιροσίμα.

Ο Μπένου είναι ένα βραχώδες, ουράνιο σώμα με διάμετρο 500 μέτρων και βάρος 87.000.000 τόνων, η τροχιά του οποίου περνάει ανάμεσα στη Γη και τον Αρη. Το διαστημικό σκάφος «OSIRIS-Rex» κατάφερε να τον φωτογραφίσει τη στιγμή που περνούσε σε μικρή απόσταση από τον Ήλιο.

Τώρα το «OSIRIS-Rex» ετοιμάζεται να τον πλησιάσει, ώστε του χρόνου να προσεδαφιστεί πάνω του για να λάβει δείγματα από το έδαφος.

Στόχος της αμερικανικής διαστημικής εταιρίας είναι -μεταξύ άλλων- να προσδιορίσει την ακριβή σύνθεσή του, ώστε να βρει τον καταλληλότερο τρόπο να τον εξουδετερώσει σε περίπτωση που μπει σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

«Οι πιθανότητες σύγκρουσης σήμερα είναι μία στις 2.700, όμως αυτό σίγουρα θα αλλάξει προς το χειρότερο ή το καλύτερο, όταν αποκτήσουμε περισσότερα δεδομένα για την τροχιά του Μπένου» εξήγησε η Κίρστεν Χόουλι, συνεργάτιδα της NASA και ερευνήτρια του Lawrence Livermore National Laboratory.

Οι ειδικοί της NASA θεωρούν ότι υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα ο αστεροειδής να πέσει στη Γη σε έναν αιώνα, υπολογίζοντας μάλιστα την πιο πιθανή ημερομηνία σύγκρουσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications