Εγκεφαλικά νεκρός συνήλθε μόλις του αφαίρεσαν το μηχάνημα που τον κρατούσε ζωντανό!
Εγκεφαλικά νεκρός συνήλθε μόλις τους αφαίρεσαν το μηχάνημα που τον κρατούσε ζωντανό!

O 61 χρόνων Scott Marr από την Νεμπράσκα (USA) τώρα αναφέρεται ως άνθρωπος - θαύμα. Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών νοσηλεύτηκε με εγκεφαλικό επεισόδιο στις 12 Δεκεμβρίου του 2018, αφού βρέθηκε ασυναίσθητος στο κρεβάτι του.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν συνήλθε, βρισκόταν στην εντατική διασωληνωμένος στην ίδια ασυνείδητη κατάσταση.Τέλος, οι γιατροί είπαν ότι ο εγκέφαλός του ήταν ήδη νεκρός και δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Μετά από αυτό, η οικογένειά του συμφώνησε να αποσυνδεθεί το σώμα του από τη συσκευή υποστήριξης και στη συνέχεια να γίνει δότης οργάνων. Ωστόσο, όταν οι γιατροί απενεργοποίησαν τις συσκευές υποστήριξης, ξαφνικά είδαν ότι το σώμα του ανθρώπου άρχισε να αναπνέει από μόνο του και έπειτα συνειδητοποίησαν ότι ο εγκέφαλος του Marr έδειχνε σημάδια δραστηριότητας.

Μετά από αυτό, η οικογένειά του ενημερώθηκε ότι δεν ήταν κατάλληλος για δωρεά οργάνων. Κι έπειτα, αν και οι γιατροί των είχαν ήδη νεκρό, ο Marr ξύπνησε πλήρως. Τώρα ειναι στο σπίτι, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, που θεωρεί όλα όσα συνέβησαν ως θεϊκό θαύμα. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν ένα ιατρικό λάθος.

Ο Marr δεν είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά μια πολύ σπάνια κατάσταση, η οποία ονομάζεται σύνδρομο οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας. Το σύνδρομο αναστρέψιμης αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας ή η οξεία υπερτασική εγκεφαλοπάθεια είναι μια νευροτοξική κατάσταση που προκύπτει σε απάντηση στην αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί σε οξείες μεταβολές της αρτηριακής πίεσης.

Η υπέρμετρη διάχυση οδηγεί σε παραβίαση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη αγγειογενετικού οιδήματος, χωρίς καρδιακή προσβολή. Όταν ο Marr πήγε στην εντατική, οι γιατροί σημείωσαν αμέσως ότι είχε σοβαρό οίδημα στο πίσω μέρος του εγκεφάλου. Το συμπέρασμα ήταν ότι αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι αυτή είναι η αρχή του θανάτου του εγκεφάλου ενός ανθρώπου.

Η κόρη του που ηταν πάντα διπλά του δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει όταν ο πατέρας της λέει την ιστορία στην τηλεόραση.Η κοπέλα λέει:"Πάντα έλεγε ότι θα ήθελε να περάσει τις τελευταίες του μέρες στο κρεβάτι σε ένα γηροκομείο, όταν μας είπαν ότι ήταν ήδη σε εγκεφαλικό θάνατο, πήγα να του πω αντίο. Αλλά ο πατέρας μου ξαφνικά άρχισε να αναπνέει. Και η οικογένειά μου επέστρεψε είχαν ήδη αρχίσει την οργάνωση της κηδείας, παρατήρησαν πως κουνούσε τα δάχτυλά του.Και άρχισα να του λέω να κουνήσει τα δάχτυλά του και το έκανε σιγά-σιγά." "

Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο εγκέφαλος του Marr επανήλθε . Ήταν λάθος η διάγνωση και δεν είχε εγκεφαλικό επεισόδιο. Αποδείχθηκε ότι ο Marr είχε πολύ σπάνιο σύνδρομο οπίσθιας αναστρέψιμης εγκεφαλοπάθειας. Ο Marr είναι σίγουρος ότι σε όλα αυτά υπάρχει μια θεϊκή εκδήλωση. "Δεν θέλω να μετατρέψω την περίπτωσή μου σε ένα μεγάλο θρησκευτικό φαινόμενο, αλλά λέω απλά ότι είναι σχεδόν ένα θαύμα", λέει ο Marr. Προς τιμήν της «ανάστασής» του, ο Marr φοράει ένα καπάκι με το νέο του ψευδώνυμο "Wonder Man".

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications