Το περίεργο UFO με τη μορφή  πουρού που έπεσε στο  Καζακστάν το 1991
Το περίεργο UFO με τη μορφή  πουρού που έπεσε στο  Καζακστάν το 1991

Ένα τεράστιο αντικείμενο σε σχήμα πούρου παρατηρήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1991 4:42 τοπική ώρα, και εμφανίστηκε στις οθόνες των ραντάρ του Mangishlak στο Καζακστάν, πετούσε από τα δυτικά προς τα ανατολικά με 960 χιλιόμετρα την ώρα και σε υψόμετρο 6600 μέτρων.

Αεροσκάφη στάλθηκαν για αναγνώριση.
Οι πιλότοι το περιέγραψαν ως κυλινδρικό σκάφος, μήκους 600 μέτρων και 110 μέτρα σε πλάτος, με πολύ λίγες λεπτομέρειες, εκτός από δύο στρογγυλές «οπές» κοντά στο μπροστινό μέρος.

Το αντικείμενο δεν αντιδρούσε καθόλου όταν τα αεροπλάνα κατευθύνθηκαν σε αυτό. Ωστόσο όταν τα αεροπλάνα τύπου Mig το προσέγγισαν άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα και οι κινητήρες άρχισαν να δυσλειτουργούν.

Το αντικείμενο άρχισε να κάνει αόριστους ελιγμούς και αύξησε την ταχύτητά του από 960 χλμ. σε 6800 χλμ.Περίπου μισή ώρα αργότερα, το αντικείμενο εξαφανίστηκε από το ραντάρ, στην περιοχή της λίμνης Issyk-Kul, κοντά στα σύνορα του Καζακστάν.

Η επόμενη αναφορά για UFO συνέβη ένα μήνα αργότερα, πως ένα τεράστιο UFO είχε πέσει στα βουνά Tien-Shan. Λέγεται ότι η περιοχή ήταν ένα φαράγγι που ονομάζεται "Shaitan Mazar" ή "Tomb of the Devil".Μια ομάδα αναζήτησης που στάλθηκε δεν κατάφερε να φτάσει στο σημείο εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης. Ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στάλθηκε και απέτυχε και αυτό να φτάσει στο σημείο, καθώς συνετρίβη ..

Τον Ιούνιο του 1992, ξεκίνησε μια δεύτερη αποστολή, η οποία έφτασε στις 12/12/92 και δημιουργούσε ένα πρόχειρο στρατόπεδο 2,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χώρο του ατυχήματος. Η τροχιά του αντικειμένου ήταν τέτοια που είχε συρθεί 1700 μέτρα στη γη.Στη συνέχεια, εξερράγη και χωριστικέ σχεδόν σε δύο ίσα μέρη ανοίγοντας την δομή του προς τα έξω από το κέντρο της έκρηξης.

Οι εσωτερικές επιφάνειες και τα χαρακτηριστικά ήταν ορατά μέσα στο αντικείμενο μέσω του ανοίγματος που δημιουργήθηκε από την έκρηξη.
Η αποστολή αμέσως παρατήρησε τα ακόλουθα ασυνήθιστα αποτελέσματα όταν άρχισαν να εξετάζουν το αντικείμενο:

1- Δεν μπορούσαν να φωτογραφίσουν το αντικείμενο επειδή κάποιο είδος ακτινοβολίας κατέστρεφε τα φιλμ και ολόκληρη την ταινία της βιντεοκασέτας(εκείνη την εποχή μονο έτσι γινόταν η βιντεοσκόπηση).
Κάθε φορά που ένα μέλος της ομάδας προσέγγισε στα 800 μέτρα το αντικείμενο, άρχισε να αισθάνεται άγχος, κατάθλιψη και ασυνήθιστη εξάντληση.

2- Μέσα σε αυτή την περιοχή των 800 μέτρων, τα μαλλιά των ανδρών τέντωναν . Τα όργανα έδειξαν ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα στατικού ηλεκτρισμού στην περιοχή.

3- Οι πυξίδες και τα μαγνητόμετρα δεν λειτουργούσαν σωστά στην περιοχή του αντικειμένου. Οι συσκευές μέτρησης δεν εκαναν καταγραφή καν μαγνητικών πεδίων μέσα σε μια περιοχή ελλειπτικού σχήματος που στο κέντρο βρισκόταν το αντικείμενο και με μήκος 2230 μέτρα και πλάτος 1700 μέτρων.

Οι πυξίδες και τα μαγνητόμετρα δεν λειτουργούσαν σωστά στην περιοχή του αντικειμένου

4- Όλα τα ρολόγια σταματούσαν σε απόσταση 600 μέτρων από το αντικείμενο.
5- Όποιος πλησίασε το αντικείμενο άρχισε να υποφέρει από συμπτώματα έκθεσης σε ακτινοβολία σε απόσταση 500 μέτρων.
Αλλά τα πιο περίεργα ήταν τα πράσινα σύμβολα που βρίσκονταν σε ένα τμήμα της ουράς του αντικειμένου και οι σκούροι δακτύλιοι.Ενδεχομένως οι δακτύλιοι να ηταν μέρος του κινητήρα. Οι επιφάνειες και οι δομές στήριξης ήταν σαφώς ορατές στο εσωτερικό του σκάφους.

Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό τι έγινε αυτό το αντικείμενο, η για οποιαδήποτε άλλη αποστολή στο σημείο. Το θέμα αποσιωπήθηκε και δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες..
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications