Από το μεσημέρι ξεκινά το σόου του χιονιά στην Αθήνα και… ίσως χιονοκαταιγίδα!
Από το μεσημέρι ξεκινά το σόου του χιονιά στην Αθήνα και… ίσως χιονοκαταιγίδα!

Από το μεσημέρι (πιθανολογώ μετά τις 2) αναμένεται δυνατό μπάσιμο του χιονιά και στην Αττική και μάλιστα με πιθανή καταιγίδα. Οι επόμενες (τουλάχιστον) 12 ώρες θα είναι ονειρικές για κάποιους και ενδεχομένως δύσκολες για άλλους για την κίνηση στους δρόμους, ειδικά στα βόρεια του λεκανοπεδίου.

Πιθανότατα χιονόστρωση από το βράδυ και στο κέντρο της Αθήνας με τα φαινόμενα να περιορίζονται μετά τα μεσάνυκτα σε κεντρικά / ανατολικά / βόρεια του νομού, με κατά διαστήματα εκδήλωση έως τα ξημερώματα. Ίσως πρόκειται για τον μεγαλύτερο χιονιά μετά τους δύο χιονιάδες τον Φεβρουάριο του ’15.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός Δευτέρα και την Τρίτη , σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού (ΕΔΕΚ) της ΕΜΥ, με κυρία χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τους θυελλώδεις βόρειους άνεμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά: Πολύ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ της Δευτέρας στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως ανατολικής και βόρειας), καθώς και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και κεντρικής Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα), οι οποίες την Τρίτη αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, επισημαίνεται ότι την Τέταρτη (09-01-2019) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς άνεμους στα πελάγη.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», το οποίο θα απασχολήσει τη χώρα μας τη Δευτέρα 07/01 θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες. Η διάρκεια όμως της συγκεκριμένης κακοκαιρίας θα είναι σύντομη και από την Τρίτη 08/01 βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Σύμφωνα με το meteo.gr για τη Δευτέρα 07/01/2019, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications