Γιατροί αφαίρεσαν μια πέτρα μεγέθους γκρέιπφρουτ από μια  ουροδόχο κύστη ενός  Κινέζου
Γιατροί αφαίρεσαν μια πέτρα μεγέθους γκρέιπφρουτ από μια  ουροδόχο κύστη ενός  Κινέζου

Στην Κίνα, οι γιατροί έσωσαν έναν ηλικιωμένο άνδρα από έναν τεράστια λίθο στο μέγεθος γκρέιπφρουτ, η αυγό στρουθοκαμήλου ή ένα μικρό πεπόνι που μεγάλωσε στην ουροδόχο κύστη.

Ένας άνδρας 55 ετών, υπέφερε από έντονο πόνο από τον Ιούνιο του 2018, πριν τελικά πάει στο νοσοκομείο στην πόλη Wuhan στην επαρχία Hubei το Νοέμβριο.Όταν οι γιατροί έβγαλαν ακτινογραφία, αρχικά δεν καταλάβαιναν γιατί αντί βλέπουν την ουροδόχο κύστη,έβλεπαν αυτό στην εικόνα .

Και τελικά κατάλαβαν. Μια τεράστια πέτρα βρισκόταν σε σχεδόν ολόκληρο τον χώρο της ουροδόχου κύστης του ανθρώπου, κι είχε ελάχιστο χώρο για τα ούρα.

"Χρειαζόταν επείγουσα επέμβαση, διαφορετικά σύντομα θα είχε ξεκινήσει η νεφρική ανεπάρκεια", λένε οι γιατροί. Δεδομένου ότι ο Zhou υπέφερε επίσης από καρδιακά προβλήματα, οι γιατροί δεν του έκαναν γενική αναισθησία, αλλα τοπική.

Επιπλέον, για να βγάλουν την πέτρα, έπρεπε να χρησιμοποιήσουν τα δάχτυλά τους · κανένα από τα ιατρικά όργανα δεν θα μπορούσε να καταγράψει αυτό το κομμάτι.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, αυτή είναι η μεγαλύτερη πέτρα που έχει βρεθεί σε ουροδόχο κύστη. Μπορεί να είναι το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Κίνα. Σύμφωνα με τον Δρ. Wang, μια τέτοια τεράστια πέτρα πιθανότατα σχηματίστηκε από την καθιστική ζωή, πολύ λίγο νερό, και κατά συνέπεια σπάνιες επισκέψεις στην τουαλέτα.

Οι πέτρες στην ουροδόχο κύστη συνήθως αρχίζουν όταν κύστη δεν αδειάζει εντελώς. Τα ούρα που έχουν απομείνει μπορεί να σχηματίσουν κρυστάλλους που τελικά γίνονται πέτρες στην ουροδόχο κύστη.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications