Όταν Έκρηξη Νάρκης Σκότωσε Συμπρωταγωνίστρια του Αλεξανδράκη. Το Δυστύχημα που Παγωσε την Ελλάδα
Όταν Έκρηξη Νάρκης Σκότωσε Συμπρωταγωνίστρια του Αλεξανδράκη. Το Δυστύχημα που Παγωσε την Ελλάδα

Ένα τραγικό δυστύχημα συγκλόνισε τον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του ’50.

Η ηθοποιός Ανθή Μηλιάδου και ο παραγωγός Δημήτρης Κομίνης βρήκαν ακαριαίο θάνατο ενώ κατευθύνονταν με το αυτοκίνητο τους στη Λούτσα, όπου γίνονταν τα γυρίσματα της ταινίας «Εύα». Η ηθοποιός συμπρωταγωνιστούσε με τον Μάνο Κατράκη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Αλέκο Αλεξανδράκη.

Ο Δημήτρης Κομίνης, είχε πάει στην Αθήνα για να φέρει την ηθοποιό στη Λούτσα. Η Μηλιάδου ήταν 63 χρονών και εργαζόταν ως ηθοποιός από τα 16 της χρόνια. Είχε πάρει μέρος σε μεγάλους θιάσους και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Λίγο πριν φτάσουν στο σημείο των γυρισμάτων, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε νάρκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρισκόταν στον δρόμο με αποτέλεσμα μια μεγάλη έκρηξη να το διαλύσει. Εκτινάχθηκε 15 μέτρα μακριά, ενώ μόνο ο οδηγός του αυτοκινήτου γλίτωσε με μερικά τραύματα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε περιγράψει στον τύπο: «Αυτό που είδαμε, ήταν τραγικό. Μια τεράστια λακκούβα είχε ανοιχθεί στο χώμα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν εκσφενδονισμένο πολλά μέτρα πιο ‘κει, κάπνιζε και είχε καταστραφεί τελείως.

Ο σοφέρ ήταν πεσμένος κάτω και βογκούσε. Κάτω από τα συντρίμμια του πίσω μέρους, ανάμεσα σε ένα σπασμένο φτερό και μια ρόδα, ήταν ένα ανδρικό πόδι, κομμένο από το γόνατο και γεμάτο αίματα. Πιο κει, σε απόσταση 15 μέτρων, ήταν πεσμένη η γυναίκα.

Είχε γείρει πλάγια. Το κεφάλι της ήταν γεμάτο αίματα και κατάμαυρο από τα αέρια. Το αριστερό της πόδι ήταν τελείως σπασμένο. Ήταν νεκρή. Αρκετά μέτρα πιο κάτω ήταν ο άνδρας. Είχε πέσει μπρούμυτα.

Το αριστερό πόδι και το αριστερό χέρι του έλειπαν. Κάποιος έψαχνε πιο ‘κει. Ήρθε κοντά μας κρατώντας κάτι. Νόμιζα πως ήταν ένα κίτρινο γάντι. Ύστερα κατάλαβα ότι ήταν το χέρι που έλειπε. Ήταν κάτι που δε θα το ξεχάσω ποτέ».

Το σοκ ήταν τεράστιο και οι αρμόδιες αρχές ανέλαβαν τη συστηματική εκκαθάριση των ναρκοπεδίων.
Τα γυρίσματα συνεχίστηκαν αργότερα και η ταινία «Εύα» προβλήθηκε την επόμενη σεζόν, καταλαμβάνοντας της 10η θέση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications