Οι Αμερικανοί φοβούνται τα ρωσικά ηλεκτρομαγνητικά όπλα, τα οποία «μπορούν να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους»
Οι Αμερικανοί φοβούνται τα ρωσικά ηλεκτρομαγνητικά όπλα, τα οποία «μπορούν να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους»

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία ισχυρά προηγμένα ηλεκτρομαγνητικά όπλα (EMP) αναπτύσσονται επί του παρόντος από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Και ότι οι τρεις τελευταίες χώρες του καταλόγου είναι εχθροί των Ηνωμένων Πολιτειών και ως εκ τούτου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα εναντίον των Αμερικανών. Ένα ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμού ή ένα ηλεκτρομαγνητικό όπλο που μεταδίδει ενέργεια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας χρησιμοποιείται για να χτυπήσει το στόχο. Κατά τα αλλα αυτά ειναι θεωρίες συνωμοσίας όπως ταΐζουν την μαζα.

Σύμφωνα με μια έκθεση με τίτλο "Ομάδα ηλεκτρομαγνητικής άμυνας", τα όπλα του εχθρού μπορούν να καταστρέψουν το ηλεκτρικό δίκτυο, να "λιώσουν" πυρηνικά εργοστάσια και να σκοτώσουν περισσότερους από 4 εκατομμύρια κατοίκους των ΗΠΑ. Και αν χρησιμοποιηθεί στην πυκνοκατοικημένη ανατολική ακτή, θα σκοτώσει περίπου το 90% των ντόπιων.

"Με βάση το σύνολο των διαθέσιμων δεδομένων, μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη δημοκρατία και την παγκόσμια τάξη", ανέφερε η έκθεση. Τα όπλα EMP χρησιμοποιούν φως, λέιζερ, αόρατη ακτινοβολία μικροκυμάτων και ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και διακόπτουν την ηλεκτρική ενέργεια.

Το EMR μπορεί επίσης να αποδοθεί σε φυσικά φαινόμενα, όπως οι ηλιακές καταιγίδες, και χρησιμοποιούνται ήδη σε ραντάρ ή πυρηνικά όπλα. Η έκθεση υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Ρωσία, το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα είναι πολύ υψηλός και ότι τα κράτη πρέπει να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για να αποκρούσουν αυτή την επίθεση.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεχθούν επίθεση ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, η ηλεκτρική ενέργεια θα χαθεί, τα περισσότερα όπλα δεν θα λειτουργήσουν, το 99% των πυρηνικών αντιδραστήρων πιθανότατα θα σταματήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία τους ψύχει, και πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς, θα πεθάνουν από ραδιενεργούς ατμούς.

"Ένα EMR μπορεί να προκαλέσει στιγμιαία και ταυτόχρονη απώλεια πολλών τεχνολογιών που εξαρτώνται από την ηλεκτρική ενέργεια και τις ηλεκτρονικές πλακέτες, όπως κινητά τηλέφωνα και συσκευές GPS", αναφέρει η έκθεση. Τα στρατιωτικά και εμπορικά αεροσκάφη δύσκολα μπορούν να ανυψωθούν στον αέρα, οι βάσεις θα μείνουν στο σκοτάδι λόγω απώλειας ηλεκτρικής ενέργειας και του GPS, και θα είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσει μια αντεπίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν καν να καθορίσουν ποιος θα ξεκινήσει την επίθεση εναντίον τους. Οι συντάκτες αυτής της έκθεσης, ειναι οι εξής: ο David Stackenberg, ο πρώην διευθυντής της CIA James Woolsey και ο συνταγματάρχης Douglas Demayo,που θεωρούν τα όπλα EMR μια πραγματική απειλή και πιθανή επίθεση του εχθρού.

Τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με τα ρωσικά ηλεκτρομαγνητικά όπλα όπως αναφέρθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στο ιστότοπος RT, η Ρωσία, όντως δοκιμάζει αυτά τα όπλα. Συγκεκριμένα, μιλάμε για πυροβόλα μικροκυμάτων, τα οποία αποτελούν πηγές ακτινοβολίας μικροκυμάτων και είναι ικανά να απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά.

Αυτός ο τύπος όπλου χρησιμοποιεί την ενέργεια της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMP) εξαιρετικά υψηλής συχνότητας, η οποία "καίει" ή απενεργοποιεί προσωρινά τα ηλεκτρονικά του εχθρού. Θεωρητικά, αυτό επιτρέπει την προστασία έναντι αεροσκαφών, πυραύλων UAV και επίγειων όπλων.

Κατά την περίοδο 2011-2012, οι επιστήμονες ολοκλήρωσαν μια σειρά από ερευνητικές μελέτες, το έργο έλαβε την υψηλότερη ταξινόμηση ασφαλείας. Από αυτή την άποψη, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για αυτά τα όπλα.

Σήμερα, τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα εξακολουθούν να είναι μια πειραματική κατεύθυνση στην ανάπτυξη της στρατιωτικής σκέψης. Ωστόσο, οι δοκιμές υποδεικνύουν κατάφεραν να επιτύχουν μια σημαντική πρόοδο στην επίλυση ορισμένων βασικών τεχνολογικών προβλημάτων.

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications