Αυτά που ξερουν από την εποχή του 50 τα πλασάρουν για νέα και δηθεν τα ανακάλυψαν τώρα -Τέστ αίματος ανίχνευσης του καρκίνου
Αυτά που ξερουν από την εποχή του 50 τα πλασάρουν για νέα και δηθεν τα ανακάλυψαν τώρα -Τέστ αίματος ανίχνευσης του καρκίνου

Θα εμφανίζουν και κανένα δικό τους ως μεγα επιστήμονα οτι δηθεν το ανακάλυψε αυτός! και όλες οι δηθεν ανακαλύψεις αφορούν την διάγνωση οχι την θεραπεία ...Σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση αυτό .

Έτσι διαδίδουν:

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μια περίεργη διαφορά μεταξύ του DNA των καρκινικών κυττάρων και και εκείνων που προέρχονται από υγιή κύτταρα, και αυτό το εύρημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια νέα εξέταση αίματος για τον καρκίνο.

Τα σωματίδια χρυσού αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το αν υπάρχει ή όχι καρκίνος.Αν υπάρχουν καρκινικά κύτταρα κάπου στο σώμα, ένα υγρό που χρησιμοποιείται στο τεστ, αλλάζει χρώμα σε ροζ και αποκαλύπτει έτσι την παρουσία τους αμέσως, ενώ αν υπάρχουν μόνο υγιή κύτταρα, το υγρό παίρνει μπλε χρώμα.

Η μέθοδος βασίζεται στο ότι το DNA των καρκινικών κυττάρων προσκολλώνται γερά στα νανοσωματίδια του χρυσού, πράγμα που δίνει μια άμεση ένδειξη κατά πόσο υπάρχει καρκίνος σε ένα άνθρωπο, ακόμη και αν δεν έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα της νόσου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν το DNA πλήττεται από τον καρκίνο διπλώνονται σε 3D «νανοδομές» που έχουν συγγένεια για τον χρυσό. Στους υγιείς, διπλώνει με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο, ο οποίος δεν έχει ως αποτέλεσμα μια τέτοια ισχυρή συγγένεια με τον χρυσό, λένε οι ερευνητές.

Έτσι, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια δοκιμή που εκμεταλλεύεται αυτή την ικανότητα του DNA του καρκίνου να κολλάει στο ευγενές μέταλλο. Εάν υπάρχει DNA καρκίνου, τα νανοσωματίδια χρυσού θα αλλάξουν χρώμα που θα αποτελεί την ένδειξή ασθένειας.

Οι ερευνητές έχουν δοκιμάσει την τεχνολογία τους σε περίπου 200 δείγματα από ασθενείς με καρκίνο και υγιείς ανθρώπους, διαπιστώνοντας ότι η δοκιμή ήταν έως 90 τοις εκατό ακριβής στην ανίχνευση του καρκίνου .

Ιδίως για καρκίνους όπως του παγκρέατος ή των ωοθηκών, που δίνουν ελάχιστα προειδοποιητικά σημάδια, προτού οι όγκοι εξαπλωθούν, το νέο τεστ μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Απλό, γρήγορο και φθηνό, μπορεί προς το παρόν μονο να ανιχνεύσει τον καρκίνο σε 10 λεπτά, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες(4 Δεκεμβρίου) στο περιοδικό Nature Communications .Προς το παρόν δεν μπορεί να διαφανεί σε ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται ο καρκίνος, ούτε πόσο προχωρημένος είναι, όμως, δίνει μια έγκαιρη προειδοποίηση στους γιατρούς για να ψάξουν περισσότερο το ζήτημα. Μέχρι στιγμής έχει ευαισθησία περίπου 90%, δηλαδή είναι σε θέση να ανιχνεύσει περίπου 90 στις 100 περιπτώσεις καρκίνου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications