Χιλιάδες Σουηδοί αντικαθιστούν τις πιστωτικές κάρτες με μικροτσίπ κάτω από το δέρμα
Χιλιάδες Σουηδοί αντικαθιστούν τις πιστωτικές κάρτες με μικροτσίπ κάτω από το δέρμα

Χιλιάδες Σουηδοί έχουν επιλέξει ν' ανταλλάξουν την ταυτότητα και τις πιστωτικές τους κάρτες με μικροσκοπικά μικροτσίπ που εμφυτεύονται κάτω από το δέρμα τους.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC η τεχνολογία επικοινωνίας κοντινού πεδίου, όπως ονομάζεται, θα αντικαταστήσει τις πλαστικές κάρτες, έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3000 Σουηδοί έχουν επιλέξει να δοκιμάσουν τη νέα αυτή τεχνολογία.

Η Μαριάν Χέρνβαλ, ειδική εμπειρογνώμονας για το διαδίκτυο και την ανάλυση δεδομένων, σε δημοσίευμα του Euronews, εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία στον εαυτό της και την καθημερινότητά της.

«Το έχω συνέχεια μαζί μου και αυτό είναι πραγματικά καλό. Δεν μπορώ να το χάσω. Μπορώ να μπαίνω στο χώρο εργασίας μου πάντα ακόμα και αν έχω ξεχάσει την κάρτα εισόδου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας BIOHAX International που έχει λανσάρει στη Σουηδική αγορά το εμφύτευμα, Γιόβαν Όστερλουν, ωστόσο προειδοποιεί ότι «Όλα μπορούν να χακαριστούν. Αλλά είναι πιο δύσκολο γιατί το μέγεθός τους είναι πολύ μικρό. Το τοποθετήσαμε πίσω από έναν πραγματικό φυσικό τοίχο. Και περιορίσαμε έτσι το φάσμα».

Ο αριθμός των Σουηδών που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το πλαστικό χρήμα με το τσιπάκι είναι τόσο μεγάλος που η βασική εταιρεία που τα παρέχει δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications