Breakthrough το θαύμα στο Μιζούρι: η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία για ένα αγόρι που ηταν κλινικά νεκρό για 45 λεπτά
Breakthrough το θαύμα στο Μιζούρι: η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία για ένα αγόρι που ηταν κλινικά νεκρό για 45 λεπτά

Αυτή η απίστευτη ιστορία συνέβη τον Ιανουάριο του 2015, και την άνοιξη του 2019, η κινηματογραφική εταιρεία του 20ου αιώνα Fox θα κυκλοφορήσει την ταινία "Breakthrough" με βάση αυτή την ιστορία.

Ο 14χρονος έφηβος John Smith έπεσε σε λίμνη και έμεινε κάτω από τον πάγο και για σχεδόν μια ώρα, δεν έδειχνε σημάδια ζωής όταν τον ανέσυραν. Ο παλμός και η αναπνοή απουσίαζαν και οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν χωρίς επιτυχία . Η μητέρα του όλη αυτή τη την ώρα δεν σταμάτησε να προσεύχεται για τη σωτηρία του.

Και όταν τελικά συνέβη το θαύμα, ήταν βέβαιη ότι οι προσευχές της ακούστηκαν.

Στις 19 Ιανουαρίου του 2015, ο 14χρονος John Smith έπαιζε χόκεϊ με φίλους του στην παγωμένη λίμνη του Σαιντ Λούις του Μιζούρι. Ξαφνικά, ο πάγος έσπασε και το αγόρι έπεσε στο νερό. Τον έβγαλαν μέσα σε 15 λεπτά και ήδη ήταν νεκρός. Δεν υπήρξε παλμός και αναπνοή.

Οι διασώστες και οι πυροσβέστες που έφτασαν εγκαίρως άρχισαν να προσπαθούν να τον επαναφέρουν με τεχνικές αναπνοές, αλλά ο John δεν επανήλθε.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ συνέχιζαν οι προσπάθειες συνεχίστηκε η ανάνηψης του. Αλλά ακόμα και μετά από 45 λεπτά, ο John ακόμα παρέμεινε σε κατάσταση κλινικού θανάτου .

Η μητέρα του και ο σύζυγός της δεν ηταν φυσικοί γονείς του. Τον υιοθέτησαν στη Γουατεμάλα, όπου ο σύζυγός της εργάστηκε ως εθελοντής σε μια κοινωνική υπηρεσία. Το ζευγάρι είχε ήδη δύο ενήλικα παιδιά εκείνη την εποχή, και ποτέ δεν έκαναν διάκριση μεταξύ του υιοθετημένου και των δικών τους παιδιών.

Η μητέρα του πήγε στο νοσοκομείο και ήταν παρούσα στην προσπάθεια ανάληψης και συνέχιζε να προσεύχεται και να ζητάει βοήθεια από τον Θεό. Συνέχισε να προσεύχεται ακόμα και όταν οι γιατροί παραδέχθηκαν επισήμως ότι ήταν νεκρός.

Όταν πια σταμάτησε κάθε προσπάθεια και ανακοίνωσαν στην μητέρα του οτι ηταν νεκρός, οι γιατροί εγκατέλειψαν το δωμάτιο για να αφήσουν την μητέρα και το σώμα του γιου της να το αποχαιρετήσει.

Όταν είδα τα χέρια και τα πόδια του να ήταν γκρίζα και κρύα, κατάλαβα ότι είχε φύγει, αλλά συνέχισα να προσεύχομαι δυνατά για τη σωτηρία του γιου μου, ικετεύοντας το Άγιο Πνεύμα. Η νοσοκόμα είχε ήδη ελέγξει ξανά για την παρουσία ενός παλμού κατά τη διάρκεια των τελευταίων 27 λεπτών για να μην γίνει κανένα λάθος, αλλά δεν υπήρχε παλμός. Και ξαφνικά, σαν να έγινε κάτι στο σώμα του γιου μου και αμέσως η νοσηλεύτρια παρατήρησε έναν αδύναμο παλμό και έπειτα άλλο ένα και άλλο ένα ..

Η εμφάνιση ενός κτύπου της καρδιάς σήμαινε συναγερμό στην νοσοκόμα και τους γιατρούς και τους σόκαρε ταυτόχρονα,αφού τον είχαν κλινικά νεκρό και είχε μείνει περισσότερο από 45 λεπτά χωρίς αναπνοή και παλμό.Για τις επόμενες 16 ημέρες, βρισκόταν στην εντατική κάτω από μια τεχνητή μονάδα αναπνοής, και στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι το μυαλό του δεν είχε επηρεαστεί καθόλου.

Ακόμη και οι γιατροί ονόμασαν αυτή την περίπτωση μόνο ως θαύμα και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μερικά χρόνια αργότερα το Χόλιγουντ ενδιαφέρθηκε για αυτή την ιστορία. Το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Joyce Smith υπό τον τίτλο "The Impossible". Μια ιστορία για το πώς η πίστη της μητέρας βοήθησε να αναστήσει το παιδί της .

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications