Απόταξη αστυνομικών για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου
Απόταξη αστυνομικών για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Σκληρές ποινές προβλέπει το πόρισμα της ΕΔΕ για τους οκτώ αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών, το πόρισμα ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων και προτείνει την απόταξη των 4 αστυνομικών, τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή, και την αργία με απόλυση για τους άλλους 4, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποινή.

Η ποινή της αργίας με απόλυση σημαίνει πρακτικά ότι οι 4 αστυνομικοί θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και δεν θα πληρώνονται για ένα χρονικό διάστημα και ότι θα επηρεαστεί η υπηρεσιακή τους κατάσταση.

Εάν, μετά την επιστροφή τους στην υπηρεσία, υποπέσουν σε άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, προβλέπεται τότε ποινή απόταξης.

Το πόρισμα θα δοθεί στη ΓΑΔΑ και θα κριθεί από το Αρχηγείο της αστυνομίας. Μπορεί να ενεργοποιηθούν οι δομές νομικής υποστήριξης που υπάρχουν για το προσωπικό της Αστυνομίας και θα ελεγχθεί αν τηρήθηκαν οι τύποι και η ουσία του πειθαρχικού κώδικα.

Κουίζ: πως ξέραμε ότι θα γίνουν κάπως έτσι τα πράγματα?

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

...εμεις σαν λαος με ποιον τροπο μπορουμε να αποταξουμε απο την κοινωνια αυτα τα αποβρασματα της βρωμιας και της δυσωδιας...!!!!???

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications