«Άγγελοι του Θανάτου»: Για ποιους το λένε και από τι πάσχουν?
«Άγγελοι του Θανάτου»: Για ποιους το λένε και από τι πάσχουν?

Στο άκουσμα «άγγελος Θανάτου» όλοι ανατριχιάζουν… Δεν πρόκειται όμως για μεταφυσική ερμηνεία.

Στις δυτικές θρησκείες τα αγαθά πνεύματα αποκαλούνται άγγελοι, ενώ τα πονηρά, δαίμονες αλλά στην περίπτωση αυτή πρόκειται για αγγελικά πρόσωπα με διαβολικές σκέψεις και πράξεις.

Υπάρχουν ορισμένες γυναίκες που σκόπιμα προκαλούν ασθένεια, στα παιδιά τους ή , σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).Συνήθως ασκούν κάποιο παραϊατρικό επάγγελμα πχ νοσοκόμες ώστε να έχουν και διόδους πρόσβασης σε άτομα – θύματα.

Είναι άτομα με ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση και μέσα από τον «έλεγχο ζωής» που ασκούν στα θύματά τους, λαμβάνουν την αυτοεκτίμηση που χρειάζονται αφού πλέον νοιώθουν οτι εξαρτάται η ζωή κάποιου από τις ίδιες.

Είναι πολλές οι περιπτώσεις γυναικών serial killers που έχουν το συγκεκριμένο Σύνδρομο γράφει το psyxology.gr που επισημαίνει:

Σπάνια σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα, κι όταν είναι μητέρες με την σειρά σε όλα τα παιδιά τους και φυσικά φτάνουν μέχρι και στον θάνατο τα θύματά τους.

Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Άγγελοι του Θανάτου».

Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Νιλς Χέγκελ ο νοσηλευτής που παραδέχθηκε ότι διέπραξε τους 100 φόνους ενώ βρισκόταν μεσα στο νοσοκομείο κάνοντας ενέσεις στους ασθενείς για να πεθάνουν ενώ στη συνέχεια τους επανέφερε για να αποδείξει οτι είναι ο …σωτήρας τους και να προβληθεί στους συναδέλφους του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications