Σύροι και Ρώσοι προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στην Αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ
Σύροι και Ρώσοι προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση στην Αλ Κάιντα στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ

Ο συριακός αραβικός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείριση στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της επαρχίας της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Al Masdar News.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα έκλεισαν το Πέρασμα Μορέκ, στον αυτοκινητόδρομο M5, που συνδέει τις περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές με τα κυβερνητικά εδάφη και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην τζιχαντοκρατούμενη Ιντλίμπ.

Οι κυβερνητικοί έκλεισαν το πέρασμα επειδή οι τζιχαντιστές από την άλλη πλευρά βομβαρδίζουν τις θέσεις τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Al Masdar News, το κλείσιμο του περάσματος θεωρείται ως ένα από τα πρώτα βήματα του στρατού στα πλαίσια της προετοιμασίας μεγάλης επιχείρισης στη νοτιοανατολική ύπαιθρο της Ιντλίμπ.

Εδώ και εβδομάδες κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την εν λόγω σχεδιαζόμενη επίθεση του συριακού στρατού.

Όπως φαίνεται τελικά πήρε έγκριση από τη συριακή και ρωσική στρατιωτική ηγεσία.Την επίθεση θα οδηγήσουν οι επίλεκτες δυνάμεις «Τίγρεις» του συριακού στρατού, που προς το παρόν έχουν στρατοπεδεύσει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αμπού Ντουχούρ στη νοτιοανατολική Ιντλίμπ.

Στόχος τους θα είναι να εκδιώξουν τον συριακό βραχίονα της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα), από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Με πράσινο έντονο τα εδάφη που ελέγχουν η συριακή Αλ Κάιντα, η Αχράρ Αλ Σαμ και άλλες οργανώσεις που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος εδαφών ανατολικά της επαρχίας της Λαοδίκειας, μέρος εδαφών βόρεια της επαρχίας Χάμα και μέρος εδαφών δυτικά της επαρχίας Χαλεπιού.

Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού. Στον χάρτη σημειωμένη φαίνεται με αχνά όρια και η αποστρατικοποιημένη ζώνη φάρδους 15 χλμ περιμετρικά του ισλαμικού «εμιράτου» που συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications