Χιόνια θα πέσουν την Κυριακή στην Αττική – Που αλλού θα έχουμε κακοκαιρία
Χιόνια θα πέσουν την Κυριακή στην Αττική – Που αλλού θα έχουμε κακοκαιρία

Χιόνια, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, αναμένονται την Κυριακή στην περιοχή της Αττικής, με το σκηνικό του καιρού σ’ όλη τη χώρα να χαρακτηρίζεται από έντονες βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, θα εκδηλωθούν βροχές, οι οποίες στη δυτική χώρα και το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές, ενώ στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές θα συνοδεύονται κατά τόπους από καταιγίδες.

Σταδιακά, και έως το απόγευμα, τα έντονα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, αλλά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι οποίες στα δυτικά και βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Την ίδια ώρα, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς -με εξαίρεση τη δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς- στα κεντρικά από 6 έως 15, στα νότια από 10 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21, και τέλος, στην Κρήτη από 16 έως 21.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης.

Στο κεντρικό Αιγαίο αναμένονται ανατολικοί και βορειοανατολικοί άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ, οι οποίοι από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νότιους 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με ενίσχυση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και τοπικοί όμβροι, ενώ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα.

Πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων υπάρχει από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές, ενώ χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications