Ποιος Στρατηγός ζητά να δοκιμάσουμε άμεσα τα αντιεροπορικά μας συστήματα
Ποιος Στρατηγός ζητά να δοκιμάσουμε άμεσα τα αντιεροπορικά μας συστήματα

Γράφει ο Στρατηγός Κωσταράκος – Συγχαρητήρια στο ΓΕΣ που αποφάσισε και διέταξε μετά απο τόσα χρόνια την επανάληψη των βολών Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ σε συνδυασμό με βολές άλλων Α/Α Συστημάτων μικρού βεληνεκούς.

Τα A/A οπλικά συστήματα διατηρούνται σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική αξία μόνο μέσα απο τις πραγματικές βολές που διεξάγονται με ασφάλεια και αξιολογούνται στο Πεδίο Βολής Κρήτης(ΠΒΚ).

Οι βολές στο ΠΒΚ ήταν για δεκαετίες η κορυφαία τεχνολογική, τεχνική και επιχειρησιακή δραστηριότητα του Ελληνικού Στρατού και δημιούργησε γενιές στελεχών στο ίδιο αν όχι ανώτερο τεχνολογικό, γνωστικό και επιχειρησιακό επίπεδο με τα στελέχη των πλέον προηγμένων στρατών του ΝΑΤΟ.

Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα διεθνή επίπεδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αυτά που ίσχυαν ολα τα χρόνια απο το 1960. Κάθε χρόνο ολες οι Μονάδες Α/Α Πυροβολικού εκτελούν βολή στο ΠΒΚ με μια απο τις Πυροβολαρχίες ή τους Ουλαμούς τους.

Αυτή είναι και η κορωνίδα της ετήσιας δραστηριότητος τους. Αυτό σημαίνει αθροιστικά οτι κάθε τμήμα και κάθε στέλεχος θα εκτελέσει μια τουλάχιστον βολή μέσα σε μια τριετία Συγχαρητήρια λοιπόν στο προσωπικό της 180 ΜΚΒ ΧΩΚ που εξετέλεσε με επιτυχία τη βολή Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΧΩΚ στο ΠΒΚ.

Γνωρίζω οτι η βαθμολογία τους ηταν EXCELLENT και αυτό αποδεικνύει οτι το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητος, το πνεύμα Μονάδος και η παράδοση διατηρούνται στο ανώτατο επίπεδο. Μπράβο λοιπόν στη Διοίκηση της Μοίρας και στα στελέχη.!!

Θα πρέπει μέσα στο χρόνο όλες οι Μονάδες Α/Α Πυροβολικού και ιδίως οι Μονάδες Κατευθυνόμενων Βλημάτων να εκτελούν βολή.Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια αποτροπής απευθυνόμενη σε όλους τους «ενδιαφερόμενους» . Οι Ελληνικές ΕΔ διαθέτουν ενα από τα ισχυρότερα και πυκνότερα συστήματά Αεράμυνας.

Υλοποιούν υπο τον έλεγχο της Πολεμικής Αεροπορίας την ασπίδα που μας προστατεύει απο κάθε απειλή.Διαδοχικές Α/Α ομπρέλες πρέπει να προστατεύουν τον πληθυσμό και τους άνδρες μας. Και οι ομπρέλες αυτές πρέπει να ειναι πάντα έτοιμες να δράσουν και να προστατεύσουν.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα εξασφαλίζεται μόνο μέσα απο τις πραγματικές βολές. Και βολές πρέπει να γίνουν από όλα τα διαθέσιμα ΑΑ συστήματά, χωρίς να εξαιρούνται τα Ρωσικά(S-300, TOR M1 κλπ) ή τα άλλης(Crotale κλπ) μη αμερικανικής προέλευσης συστήματά.

Και σ αυτά οι οι βολές και οι αξιολογήσεις πρέπει να είναι συνεχείς και στο ανώτατο επίπεδο απαιτήσεων.Οι ελλείψεις κονδυλίων που εμπόδιζαν τη εκτέλεση των βολών στο ΠΒΚ φαίνεται οτι έχουν ξεπεραστεί. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν πάλι τις ασπίδες μας.

veteranos

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications