Αν είναι δυνατόν! Παρέμβαση Υπ Άμυνας των Σκοπίων για τα συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
Αν είναι δυνατόν! Παρέμβαση Υπ Άμυνας των Σκοπίων για τα συνθήματα στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Κριτική παρέμβαση κάνουν τα Σκόπια για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη, μια κίνηση αν μη τι άλλο πρωτοφανής και παράλογη.

Αναμένουμε να δούμε για πόσο ακόμη θα μείνει αδρανής η ελληνική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος και υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την συνθήματα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας δήλωσε πως αυτά δεν κινούνταν στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση και οι οποίες θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια.

Αυτό δείχνει, είπε η υπουργός, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, προαναγγέλλοντας ότι οι Σκοπιανοί θα θέσουν το ζήτημα αυτό στη αυτό στη συνέχεια.

«Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην ολοκλήρωση της συμφωνίας όσο κι εμείς», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ. «Ωστόσο, στην Ελλάδα, όπως και στη «Μακεδονία» η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης των δύο χωρών.

«Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν η παρούσα ελληνική κυβέρνηση κρατήσει αυτή την παθητική και αδιάφορη στάση απέναντι σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις σε λίγο καιρό θα φοβόμαστε να πούμε και το όνομα της Μακεδονίας!

 

 

parapolitika

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications