Μπορούν οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ να προκαλούν ασθένειες και φοβίες;
Μπορούν οι ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ να προκαλούν ασθένειες και φοβίες;

Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι σχεδόν όλες, αν όχι όλες, από τις ασθένειες ειδικά αυτές που θεωρούνται ψυχικής προέλευσης, προκαλούνται από γεγονότα που συνέβησαν στις προηγούμενες ζωές μας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε μια καταθλιπτική κατάσταση - σχεδόν πάντα κάτω από βαθιά ύπνωση - οι ασθενείς, κατόπιν αιτήματος του θεραπευτή, λένε ιστορίες που έζησαν σε προηγούμενες ζωές.

Και έτσι υποθέτουμε, αφενός, ότι η μετενσάρκωση με το αντίστοιχο κάρμα είναι προφανής, οποιαδήποτε ψυχική ασθένεια είναι από γεγονότα που συνέβησαν σε μια προηγούμενη ζωή, όταν ο "ασθενής" διαπιστώσει την αιτία που συνέβη σε μια προηγούμενη ζωή έχει λύσει το πρόβλημα του.

Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η βιβλιογραφία σχετικά με την καταθλιπτική θεραπεία είναι γεμάτη από φράσεις όπως αυτές: "Είχα προβλήματα στο λαιμό μου επειδή με είχαν κρεμάσει σε μια προηγούμενη ζωή". "Τώρα γνωρίζω ότι οι πονοκέφαλοι μου είχαν προέλευση σε μια προηγούμενη ζωή που με χτύπησαν στο κεφάλι και με βίασαν». «Ήμουν δολοφόνος σε αρκετές προηγούμενες ζωές, γι 'αυτό είναι λογικό να έχω τώρα μια άσχημη ζωή ».

Εμπειρίες από προηγούμενη ζωή
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Δρ Brian L. Weiss, επικεφαλής της ψυχιατρικής στο Mount Sinai Hospital στο Μαϊάμι,παρακολούθησε την υπόθεση της Catherine, μια νεαρή γυναίκα με σοβαρή καταθλιπτικό χαρακτήρα και ανασφάλεια.Είχε περάσει δύο χρόνια χωρίς εμφανή αποτελέσματα από την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία, ο ειδικός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τεχνικές ύπνωσης για να προσπαθήσει να αναβιώσει την τραυματική παιδική ηλικία της Catherine όπως νόμιζε.

Η εντολή ηταν: «γυρνά στην εποχή που άρχισαν τα συμπτώματά σου», ο ασθενής άρχισε να συσχετίζει τις εμπειρίες του σε μια προηγούμενη ζωή,αντί για την παιδική του ηλικία, που συνέβησαν περίπου στο έτος 1860!!.

Μετά από αρκετές συνεδρίες και τέσσερα χρόνια,ο Δρ Weiss αποφάσισε να αφηγηθεί τι συνέβη σε βιβλίο με τίτλο "πολλές ζωές", παρά το σκεπτικισμό έφτασε σε αξιοσημείωτο αριθμό πωλήσεων.Ωστόσο, η περίπτωση του διάσημου ψυχιάτρου δεν ήταν η μόνη, αφού πρόσφατα πολλοί ειδικοί έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στο τομέα αυτό .

Τραύματα που δημιουργούν παθήσεις
«Η Θεραπεία με αναδρομή σε προηγούμενες ζωές έχει ως στόχο να κατανοήσουν τα τραύματα που έχουν και που συχνά εκδηλώνονται ως προβλήματα ή ασθένειες» λέει ο Δρ Samuel García Galeana, ένας ψυχολόγος που εργάζεται ως εκπαιδευτής και θεραπευτής στο Ινστιτούτο Biocyber, στην Πόλη του Μεξικού.

Η διαφορά, είναι ότι στην ψυχανάλυση, για παράδειγμα ένα άτομο μπορεί να περάσει χρόνια ψυχανάλυσης μόνο για να λάβει μια διάγνωση και στη συνέχεια να ξεκινήσει τη θεραπεία. Από την άλλη πλευρά, η ανάδρομη σε προηγούμενη ζωή απαιτεί λίγες συνεδρίες για τον ασθενή να ταξιδέψει σε προηγούμενη ζωή, να προσδιορίσει το πρόβλημά του, και να το επιλύσει ».

Επιστήμη και θεραπεία προηγούμενων ζωών
Όσον αφορά το παρόν και το μέλλον αυτής της θεραπείας, λέει: «Βρισκόμαστε ακριβώς στο κατώφλι και πρέπει να δούμε πολλά καταπληκτικά πράγματα. Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι γιατροί και ψυχολόγοι οι συνάδελφοί μας βλέπουν με κάποια έκπληξη το γεγονός αυτό, διότι χρειάζεται πολλή επιστημονική έρευνα ακόμα, αλλά έχουμε δει στους ασθενείς βελτίωση με την τεχνική αυτή».
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications