Με εντολή της Κυβέρνησης – ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που πήγαν να συλλάβουν τον Ζακ
Με εντολή της Κυβέρνησης – ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που πήγαν να συλλάβουν τον Ζακ

Απίστευτες καταστάσεις. Την μετατροπή της προκαταρκτικής εξέτασης σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε αργά χθες το βράδυ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση των αστυνομικών που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον Ζακ Κωστόπουλο.

Άκρως αποκαλυπτική είναι η κατάθεση μοτοσικλετιστή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, που προσέτρεξε στην οδό Γλάδστονος. Διαβάστε πώς περιέγραψε στους ανωτέρους του τις στιγμές με τον Ζακ Κωστόπουλο:

«…ο δράστης κρατείτο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο. Άμεσα μεταβήκαμε στο ανωτέρω σημείο, όπου και διαπιστώσαμε τον φερόμενο ως δράστη αιμόφυρτο έμπροσθεν του καταστήματος και συγκεκριμένα στη σπασμένη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου βρισκόμενος σε μια ημιλιπόθυμη κατάσταση να κρατά με τα χέρια του το λαιμό του και να φέρει τραύματα πιθανόν από τα σπασμένα γυαλιά στα χέρια και στο κεφάλι του.»

Και συνεχίζει την περιγραφή του:

«Τότε ο φερόμενος ως δράστης σηκώνει τον κορμό του σώματός του και με μια απότομη κίνηση αρπάζει ένα γυαλί από τη θρυμματισμένη βιτρίνα του καταστήματος γύρω στα 30-40 εκ. στρέφοντάς το απειλητικά ενάντια του διασώστη του ΕΚΑΒ, μετέπειτα ενάντια των συναδέλφων της Ομάδας ΖΗΤΑ, ενώ άρχισε να τρέχει κρατώντας το κομμάτι γυαλί και ενάντια των παρακείμενων πολιτών, που βρίσκονταν στο σημείο.»

Λέει, μάλιστα, πως στο σημείο ήταν περίπου τριάντα άτομα σε δύο καταστήματα εστίασης, εναντίον και των οποίων κινήθηκε απειλητικά ο Ζακ Κωστόπουλος, αναφέρει το bloko.gr

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με τον κίνδυνο το περιστατικό να λάβει ανεξέλεγκτη τροπή, καθώς ο φερόμενος ως δράστης ήταν σε τέτοια ψυχική κατάσταση (αμόκ) όπου δεν μπορούσε να σκεφθεί λογικά και ψύχραιμα, αφού ήταν εμφανές από την όλη του συμπεριφορά ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχικά προβλήματα..

και σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ήμασταν υποχρεωμένοι να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα με τις αναγκαίες ενέργειές μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών που ήταν πέριξ του συμβάντος, αλλά και του ίδιου του δράστη, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να τραυματίσει κάποιον από τους πολίτες ή ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό.

Έτσι προχωρήσαμε στον αφοπλισμό του από το σπασμένο κομμάτι γυαλί, που έφερε ως όπλο στα χέρια του….»

Διαβάστε πώς τελείωσε την περιγραφή του:«Ως προς τη συνολική συμπεριφορά μου κατά τη διάρκεια της σύλληψης του ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Ζαχαρία βασική προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και των συναδέλφων μου ήταν η υγεία του τραυματία προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς επίσης και η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας όλων των παρευρισκόμενων στο σημείο λόγω της ψυχικής κατάστασης (αμόκ) του φερόμενου ως δράστη.»

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications