Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ζητάει να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ζητάει να αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου

νώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω προσέφυγε στις 29 Οκτωβρίου 2018 ένας 60χρονος, κατά εντάλματος προσωρινής κράτησης της Ανακρίτριας του νησιού, που εκδόθηκε διότι φέρεται να επιχείρησε να κάψει ζωντανή την πρώην σύντροφό του.

Διατείνεται συγκεκριμένα ότι το ένταλμα παραβίασε τη διάταξη του άρθρου 282 παρ. 4 ΚΠΔ, σύμφωνα με την οποία η επιβολή προσωρινής κράτησης απαγορεύεται σε κατηγορουμένους που πάσχουν από αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, όπως εν προκειμένω ισχύει στην δική του περίπτωση.

Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι το ένταλμα αυθαίρετα και παράνομα δέχεται ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του δεν προέρχεται από μία νόσο, όπως απαιτείται κατά την αληθή έννοια της διάταξης αυτής και την κρατούσα ερμηνεία, αλλά προκύπτει σωρευτικά αφενός μεν εκ της στεφανιαίας νόσου (για την οποία εγχειρίστηκε) αφετέρου δε εκ της νόσου της υποτροπιάζουσας καταθλιπτικής διαταραχής, ενώ στο ίδιο πιστοποιητικό αναφέρεται ρητά διαπιστωθέν ποσοστό αναπηρίας 67% και ότι στο ποσοστό αυτό το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Διαμαρτύρεται ειδικότερα για το ότι για την εφαρμογή της διάταξης του νόμου Παρασκευόπουλου, από πουθενά δεν απαιτείται το συνολικό ποσοστό αναπηρίας, που αποδεικνύεται από την αντίστοιχη πιστοποίηση του ΚΕΠΑ, να προέρχεται από μια νόσο.

Ο 60χρονος συνελήφθη 20 μέρες από τότε που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του και απειλούσε να της βάλει φωτιά έξω από την επιχείρησή της στην Κω.

Τον Αύγουστο του 2018 είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά από καταγγελία της 42χρονης πρώην συντρόφου του, που υποστήριξε ότι την εξανάγκασε με τη βία σε συνουσία την στις 17 Αυγούστου 2018.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε έγκληση σε βάρος της φερόμενης ως θύματος για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, ενώ απολογούμενος υποστήριξε ότι τα κίνητρα της καταγγελίας είναι οικονομικά.

Τον Απρίλιο του 2018 αναβλήθηκε εξάλλου η εκδίκαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο τον ίδιο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου για την δολοφονία του 46χρονου αδελφού της συντρόφου του στις 25 Ιουνίου 2015.

Έχει προσδιοριστεί πλέον για την 3η Δεκεμβρίου 2018.
Στις 25 Ιουνίου 2015 ο κατηγορούμενος μετέβη στην οικία όπου διέμεναν η σύντροφος του και ο αδελφός της στην περιοχή Λάμπη της Κω και με την χρήση κυνηγετικού όπλου, το οποίο κατείχε νόμιμα, πυροβόλησε δύο φορές τον ομφαλό της πίσω πόρτας, την παραβίασε ενώ και τα δύο θύματα κοιμόντουσαν.

Κατευθύνθηκε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν ο δεύτερος και τον πυροβόλησε, προκαλώντας του τραύματα στον θώρακα, στη λεκάνη και στα πόδια.

Το θύμα διακομίσθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω στο «Θριάσειο» της Ελευσίνας και η αστυνομία ενημερώθηκε ότι απεβίωσε.

Ο 60χρονος, δηλώνει μετανιωμένος, ισχυρίζεται ότι τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων και ότι δεν θυμάται πλήρως τι συνέβη, ενώ περαιτέρω υποστηρίζει ότι επιχείρησε μετά το έγκλημα να θέσει τέρμα στη ζωή του με την καραμπίνα, που είχε χρησιμοποιήσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Απολογούμενος, παρουσίασε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό 67% και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι σκοπός του ήταν να φοβίσει το θύμα και όπως τόνισε αυτό προκύπτει και από τη φορά των βολών και τα τραύματα που έφερε το θύμα.

Ζήτησε εξάλλου εκ νέου συγγνώμη για το αποτέλεσμα των πράξεών του, που ήταν αποτέλεσμα κακιάς στιγμής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications