Σεισμός στην Εκκλησία: Διαχωρισμό από το Κράτος – Τι θα γίνει με τους μισθούς των Ιερέων
Σεισμός στην Εκκλησία: Διαχωρισμό από το Κράτος – Τι θα γίνει με τους μισθούς των Ιερέων

Τι δέχεται ο Ιερώνυμος - Συνάντηση το απόγευμα στο Μαξίμου.. Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα έχει σήμερα, Τρίτη 6 Νοεμβρίου, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Επι τάπητος θα τεθεί το θέμα που άνοιξε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για θρησκευτική ουδετερότητα, για την οποία εξέφρασε την απορία του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σημειώνοντας πως αν ο Αλέξης Τσίπρας προωθεί το γαλλικό μοντέλο δεν είναι σύμφωνος. Αντίθετα φάνηκε διαλλακτικός με το γερμανικό μοντέλο τονίζοντας:

«Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί. Όταν λέμε θρησκευτικά ουδέτερο… είναι ένα κράτος, η Γερμανία. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι ουδέτερο το κράτος, βοηθάει την Εκκλησία, συνεργάζεται με την Εκκλησία άριστα. Θρησκευτικά ουδέτερη είναι η Γαλλία, αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις, δεν έχουν καμία σχέση κ.λπ.

Δεν θα μου άρεσε… Το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες, θρησκευτικά ουδέτερα, αλλά όλους τους μισθούς των θρησκευτικών λειτουργών τους πληρώνει το κράτος. Επομένως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα τι εννοούμε ουδέτερο. Πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα, θα συνεργαστώ, θα δουλέψουμε και αύριο».

Πάντως σύμφωνα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ετοιμάζονται να προχωρήσουν με διμερές Σύμφωνο για τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, που θα ορίζει τα περιουσιακά της Εκκλησίας και το μισθολογικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προωθείται η σύσταση ειδικής εταιρίας που θα διαχειρίζεται την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ οι περίπου 10.000 ιερείς παύουν να θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, και στο εξής θα πληρώνονται από τα ταμεία της Εκκλησίας.

crashonline.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications