Αποφυλακίζονται πρόωρα 7 παιδεραστές με Προεδρική χάρη
Αποφυλακίζονται πρόωρα 7 παιδεραστές «δικά τους παιδιά» με Προεδρική χάρη

Επτά παιδεραστές οι οποίοι είναι πίσω από τα κάγκελα για σ-ξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανήλικων ηλικίας 13 χρονών και άνω έλαβαν προεδρική χάρη.

Αποφυλακίζονται πρόωρα 7 παιδεραστές «παιδιά του Γιαχβέ» ... – Τι αναφέρει σε απαντητική του επιστολή προς ενημέρωση της Βουλής ο Γ.Δ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Προεδρική χάρη πήραν τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα σε άλλους, 7 πρόσωπα τα οποία καταδικάστηκαν για σ2ξουαλικά αδικήματα σε βάρος ανηλίκων 13 ετών και άνω.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μέσα από την εμπιστευτική ενημέρωση που έτυχε η Βουλή από τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης Ανδρέα Ασσιώτη, η ποινή των καταδικασθέντων μειώθηκε κατά το ένα τέταρτο, κάτι που μεταφράζεται σε αποφυλάκιση εώς και 3 χρόνια νωρίτερα από την αρχική τους καταδίκη.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στην απαντητική του επιστολή, μετά την ενημέρωση που ζήτησε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου στις 14/9/2018, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως η απόφαση που λήφθηκε για παραχώρηση προεδρικής χάριτος τον Μάρτιο του 2018 λήφθηκε με βάση κριτήρια που ήταν αυστηρότερα εκείνων που χρησιμοποίησαν οι προηγούμενοι Πρόεδροι σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση δεν ξεκαθαρίζονται τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίνεται ο ηλικακός διαχωρισμός των θυμάτων.

Τέλος, ο κ. Ασσιώτης υπογραμμίζει ότι «υπάρχει πρόθεση για περαιτέρω εξέταση των εφαρμοζόμενων κριτηρίων με στόχο να αποτραπεί στο μέλλον η παραχώρηση προεδρικής χάριτος με την εγκατάσταση του Προέδρου σε περιπτώσεις καταδίκων για αδικήματα που είναι ιδιαίτερα ειδεχθή, όπως είναι η σ5\ξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ανηλίκων, ανεξάρτητα από την ηλικία του ανήλικου θύματος».

Πηγή: Cyprustimes.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications