Από το βίντεο ψάχνει η ΕΛΑΣ την άκρη με τους κλέφτες των ελιών!
Από το βίντεο ψάχνει η ΕΛΑΣ την άκρη με τους κλέφτες των ελιών!

Προβληματισμός επικρατεί στις αστυνομικές αρχές από το περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στα Δαμάνια του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη, όταν δυο άτομα με την απειλή πιστολιού, όπως καταγγέλθηκε κι έχοντας ένα αυτοκίνητο από το οποίο είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες έκλεψαν τις ελιές από την αυλή ενός 60χρονου ενώ επιχείρησαν να κλέψουν και τσουβάλια με ελιές από τα σπίτια δυο ακόμα συγχωριανών του θύματος.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη κι όπως είναι φυσικό προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στο συγκεκριμένο οικισμό, αλλά και σ´όλα τα χωριά της ενδοχώρας, καθώς μπορεί και τα προηγούμενα χρονια στην περίοδο της ελαιοσυλλογής να είχαμε και πάλι κλοπές αλλά εισβολή με απειλή πιστολιού είναι περιστατικό ασυνήθιστο!

Ψάχνουν το βίντεο
Η αστυνομία ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή την περίπτωση. Θεωρεί πως υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο από επαγγελματίες και ανθρώπους που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε ενώ φαίνεται το συγκεκριμένο περιστατικό να σχετίζεται με παρόμοια κλοπή που είχαμε την ίδια βραδιά στο Λαράνι.

Στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχει βίντεο από γειτονικό σπίτι του θύματος στα Δαμάνια στο οποίο πάντως δεν φαίνεται να καταγράφεται η χρήση όπλου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν είχε μαζί του όπλο ο δράστης. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Η αστυνομία πάντως εκτιμά, ανεξαρτήτως τι φαίνεται στο βίντεο ότι ο παθόντας είναι σοβαρός και λέει αλήθεια.

Πιστεύουν ότι αυτός που έκλεψε τις ελιές κρατούσε όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε για να απειλήσει. Πράγματι η κάμερα παρακείμενης οικίας δεν έχει καταγράψει τον δράστη να κρατάει όπλο, πιστεύουν όμως ότι η καταγγελία έχει βάση.

Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει κάποια χαρακτηριστικά των δραστών λόγω ταραχής και φόβου, το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες, είναι βέβαιοι οι αστυνομικοί πως ήταν κλεμμένο, και πιστεύουν, το ίδιο βράδυ είχαν “επέλαση” και σε άλλες περιοχές, επιχειρώντας να κάνουν μια πολύ μεγάλη… μπάζα!

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications