Περιμένοντας την ανάσταση τους – Ρωσικό εργαστήριο καταψύχει νεκρούς από όλο τον κόσμο
Περιμένοντας την ανάσταση τους – Ρωσικό εργαστήριο καταψύχει νεκρούς από όλο τον κόσμο

Ρωσικό εργαστήριο καταψύχει νεκρούς από όλο τον κόσμο σε έναν μικρό βιομηχανικό χώρο περίπου 66 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα.

Ο Μεντβέντεφ, φουτουριστής και πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας KrioRus ασχολείται με την κρυογονική, το πάγωμα δηλαδή των νεκρών ανθρώπων προκειμένου να επανέλθουν στη ζωή στο μέλλον. Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2006.

Στο βιομηχανικό κτήριο που έχει κατασκευάσει υπάρχουν τα παγωμένα σώματα 64 Ρώσων, αλλά και κάποιων Αυστραλών, Αμερικανών, Ιταλών και Ισραηλινών.

Τα σώματα είναι βουτηγμένα σε υγρό άζωτο που βρίσκεται σε κρυσταλτικές κάψουλες. Μάλιστα, στον ίδιο χώρο «φιλοξενούνται» και μερικά κατοικίδια ζώα.

Τα σώματα είναι τοποθετημένα σε κάθετα δοχεία ενώ η θερμοκρασία στην οποία αποθηκεύονται είναι οι —196 βαθμοί.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, κάθε άνθρωπος που θέλει να επανέλθει στη ζωή μετά τον θάνατό του, θα πρέπει να ενημερώνει το κράτος και την οικογένειά του για την απόφασή του να υποβληθεί στη διαδικασία της κρυογονικής.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη διαθήκη του ανθρώπου που πρόκειται να πεθάνει.

Επίσης όμως, το πρόσωπο που θα καταψυχθεί θα πρέπει να έχει υπογράψει προηγουμένως συμβόλαιο με την εταιρεία κρυογονικής όπου θα ξεκαθαρίζεται ο ακριβής τρόπος που θα γίνει η διαδικασία.

Το κόστος των υπηρεσιών της KrioRus ανέρχεται στα 18.000 δολάρια για τη συντήρηση του εγκεφάλου και στα 36.000 δολάρια για ολόκληρο το σώμα.

 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications