Οι αστρονόμοι έχασαν τον τεράστιο μυστηριώδες «αστεροειδή» η εξωγήινο σκάφος Oumuamua  και δεν ξέρουν πού πήγε!
Οι αστρονόμοι έχασαν τον τεράστιο μυστηριώδες «αστεροειδή» η εξωγήινο σκάφος Oumuamua  και δεν ξέρουν πού πήγε!

Σχετικά με "αστεροειδή" Oumuamua , ανακαλύφθηκε από τους αστρονόμους της Χαβάης τον Οκτώβριο του 2017. Το Oumuamua θεωρείται το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που πετάει στο ηλιακό μας σύστημα.

Στην αρχή θεωρήθηκε κομήτης, στη συνέχεια σε αστεροειδής, και το καλοκαίρι του 2018 θεωρήθηκε και πάλι κομήτης. Η διάμετρος υπολογίζεται σε περίπου 160 μέτρα και οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι είχε την εμφάνιση ενός πούρου και το μήκος του δεν ηταν σαφές.

Ορισμένοι έλεγαν για 180-240 μέτρα, αν και άλλοι λενε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Συμπεριλαμβανομένης της NASA που το καλοκαίρι του 2018, υπολόγισε ότι έχει μήκος έως και 800 μέτρα. Το Oumuamua πιθανώς πέταξε στον αστερισμό Lyra με υπερβολική ταχύτητα, την 1η Ιουνίου του 2018, η ταχύτητα του αντικειμένου ήταν περίπου 114χλμ.

Όταν εμφανίστηκαν οι ειδήσεις για το Oumuamua μπήκαν στον τύπο, μερικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο άρχισαν να δηλώνουν ότι το Oumuamua ήταν στην πραγματικότητα ένα ξένο σκάφος.

Γι 'αυτό ηταν τόσο δύσκολο να το χαρακτηρίσουν ως κομήτη ή αστεροειδή.

Δεν εξήγησαν επίσης γιατί επιταχύνει ή επιβραδύνει και, επιπλέον, οι αστρονόμοι είχαν βρει μια ανωμαλία στην τροχιά κίνησης του. Και στις 19 Οκτωβρίου 2018, το Κέντρο Αστροφυσικής του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν (ΗΠΑ) δημοσίευσε μια έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι αστρονόμοι έχασαν ξαφνικά τον Oumuamua .

Πιο συγκεκριμένα, δεν τον βρήκαν στο σημείο που έπρεπε να είναι σύμφωνα με τους υπολογισμούς. Για τριάντα ώρες, οι αστρονόμοι προσπάθησαν να βρουν το Oumuamua χρησιμοποιώντας την κάμερα IRAC του διαστημικού υπέρυθρου τηλεσκοπίου Spitzer, αλλά χωρίς επιτυχία.

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες βρήκαν περίεργα στοιχειά, την απουσία ιχνών σκόνης και αερίων. Και αυτό, σύμφωνα με αυτούς, αποδεικνύει ότι το Oumuamua δεν είναι ηταν κομήτης όπως κατέληξαν τελικά, αλλά μάλλον ένας αστεροειδής.

Οι αστροφυσικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν βρήκαν αυτόν τον αστεροειδή, αφού πιθανότατα είχε φύγει σε πολύ μεγάλη απόσταση, όπου τα τηλεσκόπια δεν μπορούσαν να το δουν.

Συνεπώς, θα παραμείνει ένα μυστήριο καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications