Παγκόσμιος τρόμος! Αλχημείες στα εργαστήρια για να φτιάξουν φονική πανδημία που θα εξολοθρεύσει εκατομμύρια
Παγκόσμιος τρόμος! Αλχημείες στα εργαστήρια για να φτιάξουν φονική πανδημία που θα εξολοθρεύσει εκατομμύρια

Ο Kevin Esvelt, βιοχημικός στο MIT, έγραψε την Πέμπτη ότι η απειλή είναι τόσο σημαντική που «μπορεί να είναι συνετό να αρχίσουμε να ενθαρρύνουμε πρότυπα πρόβλεψης μεταξύ συγγραφέων, αξιολογητών, συντακτών και δημοσιογράφων”.

Τέτοιες ασθένειες, όπως η ευλογιά, η πανούκλα, η πανώλη, η λέπτα, ήταν εξαφανισμένες, δεκαετίες πριν...Τώρα ξαναεμφανίζονται... είναι και οι λαθρο... είναι και τα εργαστήρια των παρανοϊκών περιούσιων..Η ανθρωπότητα, έχει να ζήσει "μεγάλες στιγμές", τρόμου και πόνου... κι ο Θεός, θεατής της καταστροφής των ανθρώπων, από μια κάστα ερπετών.Καλλιόπη Σουφλή

Τρόμο προκαλούν νέες αναφορές για αλχημείες σε επιστημονικά εργαστήρια που θα προκαλέσουν την ασθένεια της γενετικά τροποποιημένης ευλογιάς!!

Μετά την κυκλοφορία ενός εγγράφου νωρίτερα φέτος, που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές συνένωναν τμήματα του DNA προκειμένου να αναζωογονήσουν τον ιό των ιπποειδών, έναν επί χρόνια εξαφανισμένο ιό, οι επιστήμονες κυριολεκτικά τρελαίνονται από την πιθανότητα κάποιοι να χρησιμοποιήσουν τη μελέτη ως σχέδιο για την αναζωογόνηση της ευλογιάς!!!

Η ασθένεια σκότωσε περίπου 300 εκατομμύρια ανθρώπους πριν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας θεωρήσει ότι έχει εξαλειφθεί μετά από μια μακρά εκστρατεία εμβολιασμού. Έτσι, η δημοσίευση μιας μεθόδου για την αναζωογόνηση μιας στενά συνδεδεμένης νόσου έχει καταστήσει εύστοχα ορισμένες «κόκκινες σημαίες” στην επιστημονική κοινότητα.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το ντοκουμέντο όχι μόνο καταδεικνύει ότι μπορεί κανεις να συνθέσι ένα θανατηφόρο παθογόνο παράγοντα με περίπου 100.000 δολάρια σε εργαστηριακά έξοδα, αλλά παρέχει ακόμη και μια ελαφρώς λεπτομερή περίληψη για το πώς να το κάνει.

Πριν από την εξάλειψή της, η ευλογιά διαδόθηκε κυρίως με άμεση και αρκετά παρατεταμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των ανθρώπων.
Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες πληγές στο στόμα και στο λαιμό (το στάδιο της πρώιμης εξάνθησης), ήταν μεταδοτικές.
Σύμφωνα με ειδικούς, «αυτές οι κηλίδες και το υγρό που βρέθηκε στις πληγές του ασθενούς περιείχαν επίσης τον ιό της ποικιλίας variola.

Ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω αυτών των υλικών ή μέσω των αντικειμένων που έχουν μολυνθεί από αυτά, όπως κλινοσκεπάσματα ή ρούχα”
Θα μοιάζει με μια βιοτρομοκρατική επίθεση ευλογιάς;
Πιθανότατα, εάν η ευλογιά κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως βιοτρομοκρατική επίθεση, οι αρχές δημόσιας υγείας θα ανακαλύψουν πότε το πρώτο άτομο που αρρώστησε με την ασθένεια πηγε σε νοσοκομείο για θεραπεία μιας άγνωστης ασθένειας.

Οι γιατροί θα εξετάσουν το άτομο και θα καταλάβουν εάν τα σημεία και τα συμπτώματα του ατόμου είναι παρόμοια με εκείνα της ευλογιάς.
Εάν οι γιατροί υποπτεύονται ότι το άτομο έχει ευλογιά, θα το απομονώσουν στο νοσοκομείο έτσι ώστε οι άλλοι να μην έρχονται σε επαφή με τον ιό της ευλογιάς.
Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα επικοινωνήσει με τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας για να τους ενημερώσει ότι έχουν έναν ασθενή που μπορεί να έχει ευλογιά.

Οι τοπικές αρχές δημόσιας υγείας θα προειδοποιησουν τότε υπαλλήλους δημόσιας υγείας σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο, για να βοηθήσουν στη διάγνωση της νόσου.
Εάν οι ειδικοί επιβεβαιώσουν ότι η ασθένεια είναι ευλογιά, τότε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC), μαζί με κρατικές και τοπικές αρχές δημόσιας υγείας, θα εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για να ανταποκριθούν σε μια βιοτρομοκρατική επίθεση με την ευλογιά.

Ο Kevin Esvelt, βιοχημικός στο MIT, έγραψε την Πέμπτη ότι η απειλή είναι τόσο σημαντική που «μπορεί να είναι συνετό να αρχίσουμε να ενθαρρύνουμε πρότυπα πρόβλεψης μεταξύ συγγραφέων, αξιολογητών, συντακτών και δημοσιογράφων”.
Επί του παρόντος, σίγουρα σφάλουμε από την πλευρά της διάδοσης όλων των πληροφοριών.

Παρά τις απόλυτα προβλέψιμες προόδους στη συναρμολόγηση του DNA, κάθε άνθρωπος με σύνδεση στο διαδίκτυο μπορεί να έχει πρόσβαση στα γενετικά σχέδια των ιών που θα μπορούσαν να σκοτώσουν εκατομμύρια.
Αυτοί και οι χειρότεροι κίνδυνοι συνοψίζονται καταλλήλως από ορισμένα άρθρα της Wikipedia, τα οποία αναφέρουν την τεχνική βιβλιογραφία σχετικά.
Ο Esvelt κατηγόρησε τα μέσα για την ενίσχυση του αρνητικού δυναμικού της σύνθεσης της ευλογιάς:
Η σύνθεση DNA γίνεται προσιτή σε μια ευρεία ποικιλία ανθρώπων και οι οδηγίες για να κάνουν τέτοια δυσάρεστα πράγματα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ανέφερε.

attikanea

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications