Νέα συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη για την συναυλία του στο Παλλάς στις 29 και 30 Οκτωβρίου
Νέα συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη για την συναυλία του στο Παλλάς στις 29 και 30 Οκτωβρίου - Κλίπ και στίχοι του τραγουδιού Ψυχή μου μη λυγίζεις.

Νέα συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη για την συναυλία του στο Παλλάς στις 29 και 30 Οκτωβρίου - Κλίπ και στίχοι του τραγουδιού "Ψυχή μου μη λυγίζεις".

Συνέντευξη στην Real και στην Κορύνα ΜαντάγαρηΆλλο ένα ραντεβού μέσα στη χρονιά με το στο Παλλάς 29 και 30 Οκτωβρίου, ώρα 21:00 μμ, παρουσιάζοντας μια μεγάλη συναυλία το νέο σας δίσκο με τίτλο «Ψυχή μου, μη λυγίζεις». Μιλήστε μας για το νέο σας έργο.

Η δουλειά είναι το δυνατώτερο εργαλείο του δημιουργού. Και πάντα όταν δουλεύω, περιμένω το θαύμα, το δάκρυ, την έμπνευση αν θές. Κι’ άλλοτε έρχεται κι’ άλλοτε όχι. Ελπίζω, ότι αυτή είναι μία απο τις φορές που ήρθε. Ο χρόνος θα δείξει. Αλλά, έτσι κι’ αλλοιώς, είμαι «καταδικασμένος» να δουλεύω. Γιατί, αυτό μου δόθηκε για να αισθάνομαι πλήρης. Αυτό, για νάμαι ευτυχισμένος, αυτό για να πλησιάζω τον Πρώτο Μουσικό και να εύχομαι ν’ ακούσω την ασύληπτη για μένα, μουσική Του. Με τίς χορωδίες των αγγέλων.

2. Πώς προέκυψε ο τίτλος του έργου «Ψυχή μου, μη λυγίζεις»; Πώς επιλέξατε αυτή τη φράση για να σηματοδοτήσει τη νέα σας δουλειά;Μάλλον « με επέλεξε». Ήταν ένας στίχος του 2003 απο τον δίσκο μου, «Κομμάτι απ’ την ψυχή μου». Μού φάνηκε τόσο επίκαιρος, που ήθελα να τον ξαναπώ σ’ αυτήν την συναυλία και τελικά στον δίσκο. Τελικά έγραψα, η μάλλον συμπλήρωσα τον στίχο, έγραψα και την μουσική και έκανα αυτό που τώρα θα ακούσετε.
Πολλές φορές και στιχουργικά, αλλα και μουσικά, το παρελθόν μου φωτίζει το μέλλον.
Όπως ακριβώς ελπίζω οτι θα συμβεί και στην Ελλάδα.

3. Μιλήστε μας για την ορχήστρα των μουσικών που θα σας συνοδεύει και τις χορωδίες.
Θάναι μαζί μου, οι μόνιμοι πια συνεργάτες μου:
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Βιολί, Δημήτρης Κοτταρίδης: Τσέλο, Γιώργος Κοντοβάς: Πιάνο, Νίκος Χατζόπουλος: Κοντραμπάσσο, Πάνος Κατσικιώτης: Παντοειδή τύμπανα και η Ορχήστρα εγχόρδων "Τάμαλο"
Επίσης, η μικτή χορωδία Μελωδοί με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα και η παιδική χορωδία, του Σπύρου Λάμπρου.
Τι να πώ και πως να ευχαριστήσω αυτούς τους υπέροχους μουσικούς, τραγουδιστές και μαέστρους, που υπομένουν αγόγκυστα τις πρόβες και τις ιδιοτροπίες ενός ανθρώπου, που συνέχεια αλλάζει ενορχηστρώσεις, αρμονίες και τα τοιαύτα λες και είναι ψυχοπαθής καθηγητής, που αιφνιδιάζει τους μαθητές του με παντοειδή και περιττά, πρόχειρα διαγωνίσματα. Αυτοί λοιπόν, με τους τεχνικούς του ήχου, είναι υπεύθυνοι για αυτό που ακούμε.Εγω στην συναυλία απλά, δίνω το παρών.

4. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα παιδικά ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας έτσι ώστε τα
παιδιά από τις φτωχογειτονιές του Μεντάν διασώζονται από τις συμμορίες, την κακοποίηση, τα ναρκωτικά και την εγκληματικότητα, και μορφώνονται, ώστε να ζήσουν ως ενήλικες στην πατρίδα τους και να μην αναγκαστούν να πάρουν τον επικίνδυνο δρόμο της παράνομης μετανάστευσης… Θα ήθελα να μας κάνετε μια αναφορά στην απόφασή σας να στηρίξετε αυτό το δύσκολο έργο.

Νομίζω ότι εξήγησες Κορύνα μου τους σκοπούς των ιδρυμάτων, καλύτερα απο εμένα.
Είναι αστείο να θεωρείται προσφορά αυτό που εμείς κάνουμε. Άλλωστε τόσοι και τόσοι καλλιτέχνες το κάνουν. Προσφορά θα ήταν, νάμουν εκει κοντά στον πόνο, την αρώστεια, την φτώχεια και να βοηθούσα έμπρακτα και κρυφά, όπως τόσοι και τόσοι απλοί άνθρωποι και ιερείς κάνουν. Αλλά, έκαστος εφ ώ ετάχθη.

5. Ποιο μήνυμα περνάτε μέσα από το νέο σας έργο στους Έλληνες;

Να κοιτάνε λίγο πιο ψηλά και να φύγουν λίγο τα μάτια και το μυαλό τους απο την «καθημερινότητα». Ο καλός λογισμός, είναι μεγάλο πράγμα. Να βλέπεις μέσα στο κακό που σε περιβάλλει και σου επιτίθεται απο παντού, την παντοδύναμη και ήρεμη ομορφιά, που κρύβεται πίσω του.Να εμπιστευεσαι και αγαπάς όσα υπήρξαν, ζώντας όμως απόλυτα και φανατικά στο σήμερα και να ατενίζεις με γλυκεια σιγουριά, ένα ολοφώτιστο, ηλιοποτισμένο μέλλον.

6. Πόσο σημαντικό είναι να μένει η ψυχή μας αναλλοίωτη στον τυφώνα προβλημάτων της εποχής;

Όσο και το να αναπνέουμε. Κι η ψυχή θέλει αέρα. Και τις τον στερούμε, όταν γεμίζουμε το μυαλό μας με πρέπει, με θα, με φόβο, κακίες και άλλα τέτοια ξένα προς την φύση της.
Η ψυχή έχει και χιούμορ. Πως αλλοιώς θα είχαμε εμείς;

7. Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας χρειάζονται οι Έλληνες για να ανυψώσουν το πνεύμα τους σε αυτή τη τόσο δύσκολη εποχή;
Τόν Χριστό.

8. Πως είναι η υγεία σας; Ξεπεράσατε το πρόβλημα που σας κράτησε μακριά από τις ζωντανές εμφανίσεις ;Νιώθετε καλύτερα τώρα;
Δόξα τω Θεώ, όλα καλά. Επίσκεψη Θεού είναι η αρώστεια. Για να σε κάνει καλύτερο. Για να σου δείξει πόσο λίγος είσαι. Για να σε κάνει να ζητήσεις βοήθεια. Για να σου δώσει τελικά μια γεύση της θνητότητας σου, της ματαιότητας τών ονείρων σου, των προγραμματισμών, των σχεδίων σου και τελικά για να σε φέρει για λίγο ενώπιο ενωπίω, στόν τελικό προορισμό σου.Τον θάνατο. Η την αιώνια ζωή. Διαλέξτε.

10. Ποια είναι η σχέση σας με τον Θεό;
Μικρού παιδιού που εμπιστεύεται το χέρι του πατέρα του, η ερωτευμένου που βάζει πάνω απο όλα και όλους, τον έρωτά του.Είναι και η γλυκειά χαρά του να είναι εκεί κι’ όμως να Τον αγγίζω εδώ. Πόσα Του χρωστάω!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications