Μεγάλες κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο από τον σεισμό -Εκκενώθηκαν 3 κατοικίες
Μεγάλες κατολισθήσεις στη Ζάκυνθο από τον σεισμό -Εκκενώθηκαν 3 κατοικίες

Τις πληγές της μετρά η Ζάκυνθος έπειτα από τους ισχυρούς σεισμούς τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε το νησί.

Φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Μία από αυτές, την οποία δημοσιεύει το ermisnews.gr, δείχνει την πολύ μεγάλη κατολίσθηση βράχων που έχει υποστεί η παραλία Μυζήθρες, η οποία βρίσκεται κάτω από τον Φάρο του Κεριού.

Μεγάλοι όγκοι βράχων έχουν αποκολληθεί από τη σεισμική δραστηριότητα και κυριολεκτικά έχουν σκεπάσει την ακτή της παραλίας, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε:

Εκκενώθηκαν τρεις κατοικίες
Την ίδια ώρα, τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες, κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες, Παρασκευή, κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Λέκκας: Πολύ μεγάλες κατολισθήσεις στο Ναυάγιο
Για νέες κατολισθήσεις στην παραλία του Nαυαγίου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο συμμετέχοντας στο κλιμάκιο που αποτελείται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μάλιστα, ο κ. Λέκκας κάνει λόγο για αλλαγή στο χρώμα της θάλασσας εξαιτίας των εκτεταμένων καταπτώσεων.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Λέκκας: «Ουσιαστικά συνεχίζεται το φαινόμενο που είχε ξεκινήσει πριν από έναν μήνα περίπου. Οι κατολισθήσεις είναι πολύ μεγάλες. Πετάξαμε με ελικόπτερο στην περιοχή του Ναυαγίου. Είναι εντυπωσιακό το φαινόμενο ότι ολόκληρες πλευρές έχουν αποκολληθεί και πέσει στην θάλασσα, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει το χρώμα της σε ανοιχτό μπλε, γεγονός που καταδεικνύει πως ότι έχουμε πολύ μεγάλες καταπτώσεις στην περιοχή του Ναυαγίου».

Τεχνικά κλιμάκια βρέθηκαν στον τραπεζοειδή προβλήτα στο λιμάνι της Ζακύνθου και εξέτασαν την ζημιά και την τεράστια ρωγμή που δημιουργήθηκε από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ. Μάλιστα ένας δύτης βούτηξε στο σημείο και εξέτασε υποβρύχια την ζημιά που έχει γίνει.

Δύτης «τσεκάρει» τις ζημιές στο λιμάνι Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί κάτι ιδιαιτέρως ανησυχτικό

Εκ πρώτης όψεως δεν ανέφερε πολύ σοβαρές ζημιές, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αναλυτική γνωμάτευση της κατάστασης. Να πούμε ότι στο σημείο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Καμπίτσης, ενώ αργότερα κατέφτασε και η κ. Ρόδη Κράτσα που είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με την Νέα Δημοκρατία.

Στον τραπεζοειδή προβλήματα πάρκαραν αρκετά οχήματα και αγκυροβολούσαν και καΐκια. Όπως πάντως τόνισε και στο Συντονιστικό ο λιμενάρχης Ζακύνθου, δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στα πλοία της γραμμής στο να μπαίνουν και να βγαίνουν από το λιμάνι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications