Ηλιθιότητες ψυχολόγων :Αυτοί που βρίζουν είναι ευφυείς και είναι πιο έξυπνοι! ενώ ειναι το αντίθετο!
Ηλιθιότητες ψυχολόγων :Αυτοί που βρίζουν είναι ευφυείς και είναι πιο έξυπνοι! ενώ ειναι το αντίθετο!

Οι φερόμενοι και ως «ψυχολόγοι» αν δεν τους βαζουν να λένε τέτοιες ηλιθιότητες επι σκοπού, τοτε πρόκειται για ηλίθιους! ο άνθρωπος που βρίζει έχει χαμηλή συναισθηματικη νοημοσύνη και ευφυΐα,εκτός ότι κατά βάση ειναι αδίσταχτος και με 20 φόρες πάνω από το μεσώ όρο βίαιη συμπεριφορά...

Αυτοί που βρίζουν μόνιμος συνήθως ειναι κατώτεροι και θέλουν να επιβάλλονται στους άλλους και βρίζουν για να δείξουν ανώτεροι, σαν τα σκυλιά που γαβγίζουν χωρίς λόγο, ουδεμιά σχέση με τις ηλιθιότητες που θα διαβάστε παρακάτω, μάλλον πρόκειται για στημένη ψευδό-μελέτη καθώς οι βάρβαροι αυξάνονται πάνε να βγάλουν τους αγριανθρώπους φυσιολογικούς, αν βλέπεις πήγες τύπου BBC CNN(μήπως ξέρει κάνεις που ανήκουν αυτές οι πήγες?) σημαίνει ότι η δήθεν "μελέτη" ειναι στημένη για το σύστημα και συνήθως ότι λένε αυτοί ισχύει το αντίθετο :

Το βρίσιμο θεωρείται ανάρμοστη και πολλές φορές προσβλητική συμπεριφορά. Ερευνητές υποστηρίζουν όμως ότι, κάνει καλό στη ψυχική και σωματική υγεία. Όπως λένε είναι σημάδι υψηλού δείκτη νοημοσύνης και χιούμορ.

Σύμφωνα με έρευνα του Κολεγίου Μάριστ των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Κολέγιο της Μασαχουσέτης, οι άνθρωποι που βρίζουν δεν είναι αμόρφωτοι, όπως πολλοί πιστεύουν, αλλά πιο έξυπνοι.

Οι ψυχολόγοι Kristin και Timothy Jay ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στο πείραμα, να πουν όσες περισσότερες βρισιές μπορούσαν σε ένα λεπτό. Μετά τους ζήτησαν να πουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Από αυτό το απλό πείραμα, οι ερευνητές κατάλαβαν ότι οι άνθρωποι που βρίζουν περισσότερο είναι εύγλωττοι, εκφραστικοί και έχουν μεγαλύτερο λεξιλόγιο. Οι υβριστές απέδωσαν επίσης, καλύτερα και στα IQ τεστ.

Παράλληλα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Κιλ στην Αγγλία, παρατήρησαν ότι οι βρισιές μειώνουν τον πόνο. Ο επικεφαλής Richard Stephens, έβαλε 67 φοιτητές να κρατήσουν τα χέρια τους, κάτω από παγωμένο νερό. Στην πρώτη δοκιμασία, τους επέτρεψαν να βρίζουν για όσο έκαναν το πείραμα και στη δεύτερη φάση τους το απαγόρευσαν.

Παρατηρήθηκε ότι, οι φοιτητές άντεξαν το παγωμένο νερό, 40 δευτερόλεπτα παραπάνω όταν έβριζαν και δεν ένιωθαν πόνο. Ο Stephens διαπίστωσε επίσης ότι, το βρίσιμο βοηθάει στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Εκτονώνεται ο θυμός και το άγχος. Δημιουργεί το αίσθημα της ανακούφισης και βελτιώνει τη ψυχική κατάσταση, γιατί εξωτερικεύονται τα αρνητικά συναισθήματα.

Ο ψυχολόγος Timothy Jay, αναφέρει στο βιβλίο του «Why We Curse» ότι, όσοι βρίζουν φαίνονται πιο αστείοι. Η συμπεριφορά επηρεάζεται από τη νευρολογική κατάσταση, τους ψυχολογικούς περιορισμούς και τις κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες.

Έτσι, μια ιστορία γίνεται πιο αστεία όταν χρησιμοποιούνται βρισιές. «Φέρνει τους άλλους προ εκπλήξεως γιατί λένε λέξεις που θεωρούνται ταμπού και τους κάνουν να γελάνε», ανέφερε ο ψυχολόγος. www.businessinsider.com www.bbc.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications