55χρονη ήταν κλεισμένη χωρίς ρούχα σε ένα κλουβί στο δάσος επί 15 χρόνια
55χρονη ήταν κλεισμένη χωρίς ρούχα σε ένα κλουβί στο δάσος επί 15 χρόνια

Μια 55χρονη γυναίκα, η Ντόρα Αλίθια Μέντεζ Χουέρβο (Dora Alicia Mendez Huervo), ήταν κλεισμένη επί 15 χρόνια σε ένα κλουβί τοποθετημένο στο δάσος στην πολιτεία της Βερακρούς στο Μεξικό.

Την ανακάλυψαν οι γιατροί, μονοπόδαρη, σε ημιάγρια κατάσταση και συνάμα εκτός πραγματικότητας, αφού η γυναίκα είναι σχιζοφρενής.

Το δεξί της πόδι το έχασε όταν πήδηξε από τον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου πριν χρόνια και έπρεπε να το ακρωτηριάσουν.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στο κλουβί την έκλεισαν οι συγγενείς της επειδή είχε αρχίσει να γίνεται επιθετική.

Όπως λένε, πριν την κλειδώσουν, είχε βάλει φωτιά κι έκαψε τα σπίτια των δύο αδελφών της.

Επίσης, ο λόγος που βρέθηκε χωρίς ρούχα είναι επειδή σκίζει τα ρούχα που της φοράνε οι δικοί της. Έτσι αποφάσισαν να μην τη ντύσουν ξανά.

Ο Διευθυντής του τοπικού Κέντρου Υγείας του δήμου Μινατιτλάν, όπου και βρέθηκε η γυναίκα, Μανουέλ Αμπούρτο Βανδάλα, μίλησε για «απάνθρωπη αντιμετώπιση» της ψυχασθενούς.

«Ήταν πλήρως εγκαταλελειμμένη σε απάνθρωπες συνθήκες.

»Η στέρηση της ελευθερίας της πρέπει να έχει ισχυρά επιχειρήματα και πρέπει να δούμε τις αιτίες.»Αλλά οπωσδήποτε αυτές δεν είναι συνθήκες για να ζει ένα ανθρώπινο πλάσμα».

Η Χουέρβο στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε δύο ψυχιατρικά κέντρα, αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων ήταν αδύνατη η περαιτέρω περίθαλψή της. Οι γείτονες δεν ανέφεραν στις Αρχές τον εγκλεισμό της στο κλουβί για να μη δημιουργήσουν προβλήματα στους συγγενείς της.

Μεξικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η 55χρονη θα λάβει ψυχιατρική θεραπεία και οι συγγενείς της δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications