21χρονη αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή γιατί την ανάγκασαν να «παρελάσει» χωρίς ρούχα
21χρονη αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή γιατί την ανάγκασαν να «παρελάσει» χωρίς ρούχα

Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση καταδίκης σε 16 μήνες φυλάκιση της 21χρονης Κέιτι Άλαν (Katie Allan), η οποία το 2017 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό της έναν έφηβο και τον είχε εγκαταλείψει στην άσφαλτο.

Η 21χρονη αυτοκτόνησε στη φυλακή, ύστερα από άγριο bullying που φέρεται να δέχτηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα Polmont στο Φόλκερκ της Σκωτίας.

Η περιπέτειά της νεαρής που φοιτούσε στο τμήμα Γεωγραφίας του πανεπιστημίου της Γλασκόβης ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου του 2017 όταν -υπό την επήρεια αλκοόλ- παρέσυρε και τραυμάτισε τον 15χρονο Μάικλ Κίναν, ο οποίος έσπασε κατά το περιστατικό τον αστράγαλό του.

Η ίδια στο δικαστήριο κατέθεσε ότι δεν είδε να χτυπάει άνθρωπο και είχε την εντύπωση ότι έσκασε το λάστιχο του οχήματός της, αφότου πάτησε μια νησίδα στο οδόστρωμα.

Ο δικαστής αποφάσισε τη φυλάκισή της και από την πρώτη ημέρα κιόλας στη φυλακή, η νεαρή γυναίκα πιέστηκε πολύ.

Σύμφωνα με φίλους της Άλαν, μια συγκρατούμενή της την εκβίαζε και την ανάγκαζε να κάνει αγγαρείες για λογαριασμό της.

Η Κέιτι ήταν τόσο τρομοκρατημένη που άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, ανέφεραν.

Σε έναν σωματικό έλεγχο που της έκαναν, η Άλαν αναγκάστηκε να γδυθεί και να… παρελάσει μπροστά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η 21χρονη αυτοκτόνησε πέντε μήνες μετά τον εγκλεισμό της.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας έχουν ξεκινήσει καμπάνια να ερευνηθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες κρατούταν στο σωφρονιστικό ίδρυμα, ενώ διαμαρτύρονται και για την ποινή που της επιβλήθηκε, δεδομένου ότι σε παρόμοια περιστατικά στη Σκοτία, δεν ζητήθηκε η φυλάκιση των οδηγών.

Η σκωτσέζικη έκδοση της SUN γράφει ότι η νεαρή είχε χάσει το 80% των μαλλιών της πριν αυτοκτονήσει, ενώ συχνά οι φύλακες την ανάγκαζαν να βγάζει τα ρούχα της για να την ψάχνουν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications