Σάμος: Αλγερινός σε κατάσταση αμόκ με μαχαίρι απειλούσε να σκοτώσει τη διευθύντρια του “hot spot”
Σάμος: Αλγερινός σε κατάσταση αμόκ με μαχαίρι απειλούσε να σκοτώσει τη διευθύντρια του “hot spot”

Ένα ακόμη άγριο επεισόδιο από τα δεκάδες που συμβαίνουν πλέον στα νησιά, σημειώθηκε στο ΚΕΠΑ Σάμου όταν Αλγερινός «πρόσφυγας» εισέβαλε σε κατάσταση αμόκ στο γραφείο της διοικητού του Κέντρου Παραμονής Αλλοδαπών και με μια φαλτσέτα απειλούσε να τη σκοτώσει

Το επεισόδιο, που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΚΕΠΑ της Σάμου.

Λίγο μετά τη μία, τριαντάχρονος Αλγερινός, εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο της διοικητού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και με μια φαλτσέτα απειλούσε να τη σκοτώσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, όλοι οι υπάλληλοι κλείστηκαν στα γραφεία τους και στο σημείο μετέβη κλιμάκιο πάνοπλων ανδρών της ΟΠΚΕ Αττικής που βρίσκεται αποσπασμένο για την ασφάλεια του προσωπικού και την τήρηση της τάξης (αφήνοντας βέβαια την Αττική να πλήττεται από την έξαρση της εγκληματικότητας) προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ο αλλοδαπός που βρισκόταν σε φάση αμόκ στη θέα των αστυνομικών, αφήνει τη γυναίκα και κολλάει τη φαλτσέτα στο λαιμό του απειλώντας να αυτοκτονήσει, γιατί δεν του άρεσε η κατάσταση στην Ελλάδα.

Όμως μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της ΟΠΚΕ ο αλλοδαπός ηρέμησε με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης και τι ακριβώς ζητούσε ο Αλγερινός από τη διοίκηση του κέντρου.

Ωστόσο πληροφορίες λένε πως πρόκειται για άτομο το οποίο είναι απογοητευμένο από την Ελλάδα και θέλει να πάει στη Γερμανία.

Λίγη ώρα αργότερα ένα ακόμη άγριο επεισόδιο ξέσπασε στην τραπεζαρία του κέντρου όταν ομάδες αλλοδαπών άρχισαν να τσακώνονται για τις μερίδες του φαγητού.

Καθημερινά σημειώνονται άγρια συμβάντα καθώς ομάδες αλλοδαπών «προσφύγων» -τους οποίους αργότερα η κυβέρνηση θα προωθήσει στην ενδοχώρα, για να «αποσυμφορήσει» τα νησιά- έχουν στήσει συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι γίνονται και εκβιασμοί νεοεισερχομένων αλλοδαπών τους οποίους τους εκβιάζουν ζητώντας “χαράτσι” για ένα κρεβάτι στα κοντέινερ.

Τέλος οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έξω από το ΚΕΠΑ έχει στηθεί παράλληλος καταυλισμός με παραπήγματα όπου τα κυκλώματα αναγκάζουν γυναίκες από την Αφρική και εκδίδονται για μόλις πέντε ευρώ.

Όλα αυτά στην άλλοτε ασφαλή και ειρηνική Σάμο η οποία, όπως αι όλα τα νησιά κινδυνεύουν μετατραπούν, σε τριτοκοσμικές περιοχές.

Φυσικά ουδείς εκ των αλλοδαπών, πρόκειται να απελαθεί, καθώς σε όλους θα δοθεί άσυλο για διάφορους λόγους, όπως συμβαίνει άλλωστε από το 2015 και μετά, ενώ στη συνέχεια θα προωθηθούν στην περίφημη ενδοχώρα, για να «ενσωματωθούν» με την ελληνική κοινωνία.

Όση έχει απομείνει βέβαια πριν εγκαταλείψουν ολοκληρωτικά τη χώρα τους οι Έλληνες εξαιτίας της φτώχειας και της ανέχειας.

Ακούγεται υπερβολικό. Το 2050 δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε και τα στοιχεία για την πληθυσμιακής κατάσταση που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας είναι αμείλικτα.

pronews.gr

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications