Ζητάμε να παραιτηθεί ο Δήμος Βερύκιος και να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
Ζητάμε να παραιτηθεί ο Δήμος Βερύκιος και να παρέμβει η ΕΣΗΕΑ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Οργή έχει προκαλέσει η απίστευτη ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο στην οποία εικονιζόταν η Παναγία μας με τρόπο προσβλητικό και υβριστικό τις ημέρες που η Ορθοδοξία τιμά την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η ανακοίνωση του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE που θα κοινοποιηθεί στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ και στην ολομέλεια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε η ανάρτηση από τον δημοσιογράφο και αντιπρόεδρο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ, Δήμο Βερύκιο, στην οποία εμπεριέχεται φωτογραφία που απεικονίζει την Παναγία μας με κεφάλι τρωκτικού.

Η ανάρτηση αυτή, παρόλο που σβήστηκε εν συνεχεία από τον δημοσιογράφο, προκάλεσε έντονα συναισθήματα σε χιλιάδες πιστούς, σκανδάλισε τους Έλληνες τις ημέρες που εορτάζουμε την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Η μισή συγγνώμη που ψέλλισε ο Δήμος Βερύκιος δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετή.
Από νομικής πλευράς, εξαιτίας του γεγονότος ότι αφαίρεσε τη σχετική εικόνα έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε αλλά και της μεταμέλειας που επέδειξε, δεν υπάρχει ευχέρεια επιχειρημάτων προς το παρόν.

Επιπροσθέτως ο Δήμος Βερύκιος δεν συγκαταλέγεται στα πολιτικά ή αυτοδιοικητικά πρόσωπα άρα δεν είναι θεσμικός παράγοντας. Ουσιαστικά κρίνεται ως ιδιώτης μεταχειριζόμενος τον δημόσιο λόγο, στο προσωπικό του λογαριασμό.

Ως εκ τούτου, το ζήτημα παραμένει σοβαρό, κυρίως από ηθικής πλευράς.
Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE καλεί τον δημοσιογράφο να παραιτηθεί των καθηκόντων του, του να εκφέρει δηλαδή δημόσιο λόγο διαμέσω της συχνότητος του ΑΛΦΑ.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE καλεί επίσης το πειθαρχικό της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), να παρέμβει επί του θέματος, λαμβάνοντας υπ όψιν το κοινώς εκπεφρασμένο συναίσθημα του ελληνικού λαού.

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να διαφυλάττουμε ως κόρην οφθαλμού τα Ιερά και τα Όσια αυτού του τόπου.
Για το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE
Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, εδώ τι απάντησε ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ

Post A Comment:

1 comment

georgiosείπε...

...εν τελει ρε'συ βερικοκκο εισαι μεγαλο πουστρακι,μα παρα πολυ μεγαλο μιλαμε για μεγα...!!!!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications