25 Αυγ 2018

Ανακάλυψαν την μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου στην Κίνα

Ανακάλυψαν μια τεράστια πυραμίδα στην Κίνα

Μια αρχαία πυραμίδα 70 μέτρων σε ύψος έχει βρεθεί στην Κίνα, αναφέρουν αρχαιολόγοι στο τεύχος του περιοδικού Antiquity του Αυγούστου.

Εικόνα των τμημάτων της πυραμίδας.Η πυραμίδα είναι στο κέντρο του Shimao, ένας τεράστιος αρχαιολογικός χώρος του οποίου δεν γνωρίζουμε καν το αρχικό του όνομα. Η ύπαρξη του Shimao είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά χρειάστηκαν χρόνια ανασκαφών για να βγουν τελικά ορισμένα πορίσματα.

Που δημιουργούν περισσότερα ερωτήσεις για έναν πολιτισμό που άνθισε πριν από 4.300 χρόνια, πολύ πριν το Σινικό Τείχος, των οποίων τα πρώτα θεμέλια χρονολογούνται 2.700 χρόνια. Το Σινικό Τείχος είναι κινεζική οχύρωση που κατασκευάστηκε σταδιακά, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φύλων.

Λεπίδες ξίφους και μαχαίρια βρέθηκαν κοντά στην πυραμίδα. Η πυραμίδα στο Shimao είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, σε αντίθεση με μεξικάνικη ή την αιγυπτιακή, δεν ήταν απλά ένας ναός ή ένα ταφικό μνημείο, αλλά μια ολοκληρωμένη πόλη.

Οι 11 μεγάλες βεράντες είχαν όλα τα είδη κτιρίων που χρησίμευαν για να φιλοξενήσουν τις ανώτερες τάξεις, ιερείς, στρατιωτικούς και πλούσιους εμπόρους.

Η ιδέα υποστηρίζεται από το γεγονός ότι η βάση της πυραμίδας είναι ενισχυμένη για να αντέξει μια πολιορκία. Οι πόρτες μοιάζουν να ηταν ασφαλείας και οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πρόσβαση στην πυραμίδα ηταν αυστηρή. Τα τείχη της πυραμίδας και τα κτίσματά της ήταν διακοσμημένα με πρόσωπα μισό ανθρώπινο και μισό ζώου, και αυτό δεν είναι καν η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητά της.

Ανάμεσα στις πέτρες και τα τούβλα των τειχών, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μικρά αντικείμενα από νεφρίτη, πιθανόν να τα έβαλαν εκεί ως ένα είδος πνευματικής προστασίας. Έξι πηγάδια γεμάτα ανθρώπινα κρανία βρέθηκαν κοντά σε μία από τις πόρτες.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για ανθρώπινη θυσία κατά τη διάρκεια της κατασκευής ή το αποτέλεσμα μάχης επειδή μεγάλο μέρος των κρανών αντιστοιχεί στους κατοίκους της Ζουκαΐγκου, τα ερείπια μιας άλλης κοντινής πόλης.

Οι έρευνες στο Shimao συνεχίζονται και σίγουρα θα ανακαλυφθούν νέα στοιχεία για τους κατοίκους της πόλης -πυραμίδας.
©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Ανακάλυψαν την μεγαλύτερη πυραμίδα του κόσμου στην Κίνα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications