Πήλιο: Εισαγγελική έρευνα για το μωρό που κινδύνευσε από δάγκωμα οχιάς
Πήλιο: Εισαγγελική έρευνα για το μωρό που κινδύνευσε από δάγκωμα οχιάς

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε την Παρασκευή (03/08) αυτεπαγγέλτως η Εισαγγελία Βόλου για το περιστατικό με το μόλις 19 μηνών αγοράκι που κινδύνευσε μετά από δάγκωμα οχιάς στη αυλή του σπιτιού των παππούδων του στο Βένετο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον Πταισματοδίκη Βόλου να ερευνήσει, εάν υπήρξε έκθεση σε κίνδυνο ή παράβαση καθήκοντος σε βάρος γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου.

Το αγοράκι έπαιζε με μία μπάλα στην αυλή όταν ξαφνικά ακούμπησε το δάχτυλό του στον κορμό ενός δέντρου. Όπως καταγγέλει ο παππούς του μωρού, στο δέντρο κρυβόταν μία οχία, η οποία δάγκωσε το δαχτυλάκι του μωρού, το οποίο μελάνιασε και πρήστηκε.

Η οικογένειά του ανήσυχη, το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Την είδηση έκαναν γνωστή οι παππούδες του μωρού, οι οποίοι καταγγέλλουν στην εφημερίδα «Μαγνησία» ότι το Νοσοκομείο Βόλου δεν έδειξε την σοβαρότητα που έπρεπε. Όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το θέμα ώστε «να μην βρεθεί άλλο παιδάκι στην δική μας θέση».

Να σημειωθεί ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός, ζήτησε από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας να ερευνήσει εάν υπήρχε κάποια αμέλεια ή ολιγωρία εκ μέρους των γιατρών, όπως μεταδίδει το taxydromos.gr.

«Όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε σε εμάς καμία καταγγελία είτε γραπτή είτε προφορική, καμία αναφορά. Διαβάσαμε την επιστολή από τις εφημερίδες και δηλώνουμε ότι συμπάσχουμε με την οικογένεια για την ταλαιπωρία που υπέστη και χαιρόμαστε που το παιδάκι είναι σήμερα καλά», ενημερώνει ο κ. Δραμητινός.

Για το τι ακριβώς συνέβη, ο ίδιος κάνει γνωστό ότι «η Διοίκηση ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε όντως κάποια αμέλεια ή ολιγωρία ή κακή παροχή υπηρεσίας υγείας».

Με πληροφορίες από: taxydromos.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications