Φωτιά Μάτι: Το ξέσπασμα αστυνομικού και οι καταγγελίες
Φωτιά Μάτι: Το ξέσπασμα αστυνομικού και οι καταγγελίες – Τι του είπε ο σύζυγος της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά

Ένας από τους αφανείς ήρωες στο Μάτι, μίλησε για όλα όσα βίωσε τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα, περιγράφοντας τον πανικό και το χάος που επικράτησε.

Είναι ένας από τους αστυνομικούς που έζησαν τον εφιάλτη και όχι μόνο βγήκε ζωντανός από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά ρίσκαρε τη ζωή του παίρνοντας μέρος στη δραματική επιχείρηση.

Ο Γιώργος Βαχλιώτης, ένας από τους αφανείς ήρωες στο Μάτι, μίλησε στον ΑΝΤ1 για όλα όσα βίωσε τη «μαύρη» εκείνη Δευτέρα, περιγράφοντας τον πανικό και το χάος που επικράτησε.

«Αντιληφθήκαμε ότι δεν λειτουργούσε ούτε ο αναλογικός ούτε ο ψηφιακός ασύρματος. Προσπαθούσαμε να καλέσουμε το κέντρο, για να δούμε πού είναι η φωτιά, αλλά δεν υπήρχε επικοινωνία», εκμυστηρεύτηκε, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί μιλούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων και φώναζαν ο ένας στον άλλο, για το πως έπρεπε να κινηθούν στην περιοχή, καθώς το νέο σύστημα επικοινωνίας ήταν απενεργοποιημένο.

«Γενικότερα υπάρχουν προβλήματα και οι συνδικαλιστικές μας ενώσεις φωνάζουν για το σύστημα. Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε» συμπληρώνει ο Γιώργος Βαχλιώτης, σύμφωνα με τον οποίο, πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα που έφταναν από το μέτωπο της Κινέτας δεν είχαν νερό και δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν.

Ο κ. Βαχλιώτης ήταν μάλιστα αυτός που συνάντησε το σύζυγο της άτυχης Πόπης Σιαπκαρά, μιας εκ των 88 νεκρών της φωτιάς, να κρατάει στα χέρια του το γιο τους λίγη ώρα αφού είχε αφήσει πίσω του τη γυναίκα του.

«Ήμουν εδώ για διακοπές, προσπαθούσα να φύγω και το μόνο που πρόλαβα ήταν να πάρω το γιο μου και άφησα πίσω τη γυναίκα μου» είπε ο σύζυγος της Πόπης Σιαπκαρά στον Γιώργο Βαχλιώτη ο οποίος του απάντησε κάποια στιγμή «να δοξάζεις το Θεό που έσωσες τον γιο σου»…

Σύμφωνα τέλος με τον αστυνομικό, μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές ήταν όταν «φτάσαμε σε ένα αυτοκίνητο καμένο, μια μηχανή καμένη και κάτω από αυτή ήταν ένας άνδρας που κρατούσε στην αγκαλιά το παιδί του και δίπλα ένας σκελετός που δεν μπορούσαμε να δούμε το φύλο του».

newsbomb

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications