Το μεγάλο μυστήριο με το Ολλανδικό πλοίο Ourang Medan και τα  ανεξήγητα  Φαινόμενα
Το μεγάλο μυστήριο με το Ολλανδικό πλοίο Ourang Medan και τα  ΠΑΡΑΦΟΡΙΚΑ Φαινόμενα

Τον Ιούνιο του 1947 δύο Αμερικανικά φορτηγά πλοία τα "πόλη της βαλτιμόρης" (City of Baltimore), και "Ασημένιο αστέρι" (Silver Star), καθώς πλέουν στα στενά της Μαλάκα (Malacca),κοντά στην Ινδονησία, πιάνουν ενα σήμα στους ασυρμάτους τους απο ένα ολλανδικό εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή και ονομάζονταν "Ουράνγκ μεντάν" (Ourang Medan). Το τί συνέβη απο εκεί και μετά αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ναυτιλίας.

Οπως αναφέραμε, Τον Ιούνιο του 1947,δύο Αμερικανικά φορτηγά πλοία τα "πόλη της βαλτιμόρης" (City of Baltimore),και "Ασημένιο αστέρι" (Silver Star),πιάνουν ενα σήμα στους ασυρμάτους τους απο ένα ολλανδικό εμπορικό πλοίο που έπλεε κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονταν (ινδονησία) και ονομάζονταν "Ουράνγκ μεντάν" (Ourang Medan).

Όλοι οι αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, έχασαν τη ζωή τους στην αίθουσα διοίκησης. Ενδεχομένως όλο το πλήρωμα είναι νεκρό.

Ο Ασυρματιστής αυτού του πλοίου, αναφέρει πως όλοι οι επιβαίνοντες καπετάνιος, αξιωματικοί αλλα και ναύτες στο πλοίο του,ηταν νεκροί ενώ λίγο μετά αρχίζει να φωνάζει μέσω του ασυρμάτου,και καθώς το σήμα χαλούσε,φώναξε "πεθαίνω".Όταν τελικά τα δύο Αμερικάνικα φορτηγά πλοία σπεύδουν στο σημείο οπού είχε δηλώσει ο ασυρματιστής και εντοπίζουν το "Ουράνγκ μεντάν",το πλήρωμα ενός απο αυτά,του Silver Star,επιβιβάζεται στο φαινομενικά φυσιολογικό Ourang Medan,για να διαπιστώσουν τελικά πως όλο το πλήρωμα ήταν Νεκροί

ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
Το πλήρωμα του Silver Star που επιβιβάστηκε πάνω στο Ourang Medan διαπίστωσε πως όλα τα πτώματα (μέλη του πληρώματος), πάνω στο πλοίο ειχαν ανοιχτά τα μάτια τους,ενώ φαίνονταν σαν κάτι να τους είχε τρομοκρατήσει πριν πεθάνουν. Επίσης σε κανένα πτώμα δεν υπήρχε κάποιο ορατό σημάδι τραυματισμού, ενώ σε καποιο σημείο του πλοίου υπήρχε ο σκελετός ενός σκύλου.

Καθώς το πλήρωμα του Silver Star εξερευνούσε τα πτώματα ξαφνικά ξεσπάει -απο το πουθενά- μια φωτιά στο κυττος, αναγκάζοντας το πλήρωμα του Silver Star να το εκκενώσουν,πριν αυτό τελικά βυθιστεί εξαιτίας της Φωτιάς. Για τα πληρώματα των δύο Αμερικάνικων Φορτηγών πλοίων ηταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση : Είχαν λάβει ένα σήμα κινδύνου απο ένα πλοίο στην περιοχή,το εντοπίζουν, αποβιβάζονται και διαπιστώνουν πως όλοι ήταν νεκροί και στην συνέχεια ξεσπάει μια φωτιά η οποία προκαλεί τεράστια ζημιά στο πλοίο και το βυθίζει μπροστά στα μάτια τους. Ήταν κάτι εξαιρετικά μυστήριο.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Αμέσως μετά το περιστατικό,τα δύο Αμερικανικά πλοία ειδοποιούν την Αμερικανική ακτοφυλακή η οποία ξεκινάει εκτεταμένες έρευνες για το πλοίο με το όνομα Ourang Medan και του πού και σε ποιόν αυτό ανήκει.Η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακαλύπτει πως το όνομα "Ourang Medan" ήταν απο την Ινδονησία και πως το "Medan" ηταν η μεγαλύτερη πόλη της Σουμάτρας (Ινδονησία). Το "Ourang Medan" σήμαινε "Ο Άνθρωπος απο το Μεντάν". Ωστόσο το περίεργο της Κατάστασης ήταν πως η Αμερικανική ακτοφυλακή δεν βρήκε τίποτα άλλο σχετικά με αυτό το πλοίο : Ούτε σε ποιόν άνηκε,ούτε ποιος ήταν ο προορισμός του αλλα και ούτε αν υπήρξε ποτέ ενα τέτοιο πλοίο.

Η Αμερικανική ακτοφυλακή υπέθεσε πως τα πληρώματα των δύο Αμερικανικών Φορτηγών πλοίων λέγανε ψέματα σχετικά με το περιστατικό,αλλα μετά απο έρευνες και ανακρίσεις τα πληρώματα των Αμερικανικών πλοίων που έσπευσαν σε βοήθεια έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα. Παρολαυτά οι Αμερικανική ακτοφυλακή ερεύνησε εξονυχιστικά τα Ολλανδικά αρχεία νηολόγησης πλοίων για να διαπιστώσουν πως απλά δεν υπάρχει ένα τέτοιο πλοίο.

Τι στο καλό έγινε εκείνη την μέρα στα στενά της Ινδονησίας ; Η Αμερικανική ακτοφυλακή είχε τις αναφορές δύο φορτηγών πλοίων σχετικά με το περιστατικό αλλα και την επικοινωνία των πλοίων αυτών αναφέροντας το περιστατικό,την έκρηξη και την βύθιση ενός πλοίου με το όνομα "Ourang Medan".Επίσης είχε τις μαρτυρίες όλου του πληρώματος του "Silver Star" που έσπευσε και αποβιβάστηκε στο "Ourang Medan".Ωστόσο δεν μπορούσε να βρει αν αυτό το πλοίο υπάρχει ή όχι !

Τον Μάιο του 1952 εκτυπώθηκαν για πρώτη φορά τα "Πρακτικά του Εμπορικού Ναυτικού Συμβουλίου" και δημοσιεύθηκαν από την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιέγραψε την κατάσταση του Σ.Σ. Ourang Medan:"Τα παγωμένα πρόσωπά τους ήταν απέναντι στον ήλιο ... κοίταζαν κάτι σαν να φοβόντουσαν.. το στόμα τους ήταν ανοιχτό και τα μάτια τους ήταν ανοιχτά".

Ανεξήγητα φαινόμενα
Μία από τις βασικές αποδείξεις ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβη στο πλοίο ήταν η εμφανής έλλειψη φυσικών αιτίων που προκάλεσε τον θάνατο του πληρώματος, καθώς και ο τρόπος που βρέθηκαν οι νεκροί, κάποιοι ερευνητές είπαν οτι θα μπορούσαν να είχε διασχίσει ένα είδος διαστασιακής πύλης και να ήρθε σε επαφή με άγνωστα όντα. Πρέπει επίσης να θυμηθούμε ότι έχουν ήδη πειραματιστεί με πύλες στο "The Philadelphia Experiment".©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications