Λέκκας: Κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας από τα 5 Ρίχτερ – Κατολισθήσεις σε δρόμους
Λέκκας: Κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας από τα 5 Ρίχτερ – Κατολισθήσεις σε δρόμους

Πανικό προκάλεσε στους κατοίκους και των δύο νομών της δυτικής Θεσσαλίας -Τρικάλων και Καρδίτσας- ο ισχυρός σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή στις 10.12 το πρωί 34 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων, με επίκεντρο δυτικά της Λίμνης Πλαστήρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους.

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Η εστία εντοπίζεται την ορεινή περιοχή των Αγράφων, μεταξύ Καρδίτσας και Τρικάλων νότια του χωριού Δρακότρυπα, κοντά στο Μουζάκι.

Το επίκεντρό του εντοπίζεται 34 χλμ νοτιοδυτικά των Τρικάλων σε βάθος 10χλμ και η αισθητότητά του σε μια εμβέλεια από την Κέρκυρα και τους Παξους μέχρι τη Λαμία, και από Κεφαλλονιά μέχρι σχεδόν την Κατερίνη.

«Ουσιαστικά κουνήθηκε ο κορμός της Κεντρικής Ελλάδας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στην ΣΥΡΙΖΟΕΡΤ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications