Ιατρικός Σύλλογος: Εγκληματική ολιγωρία της Περιφέρειας στην καταπολέμηση των κουνουπιών
Ιατρικός Σύλλογος: Εγκληματική ολιγωρία της Περιφέρειας στην καταπολέμηση των κουνουπιών

Την εντονότατη ανησυχία τους για την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου εκφράζουν οι γιατροί
Την εντονότατη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται μέσω των μολυσμένων κουνουπιών, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος, κατηγορώντας την Περιφέρεια Αττικής για «εγκληματική ολιγωρία».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΑ:
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, στη χώρα μας και καταγγέλλει την εγκληματική ολιγωρία της Περιφέρειας Αττικής, στην καταπολέμηση των κουνουπιών, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο, η δημόσια υγεία.

Την τελευταία εβδομάδα, διπλασιάστηκαν τα καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα μας ενώ η εμφάνιση περιστατικού στην Ηλιούπολη, αποτελεί σοβαρή ένδειξη ότι έχουν μολυνθεί τα κουνούπια του αστικού ιστού και είναι δύσκολο να περιοριστεί η μετάδοση της ασθένειας στην Αττική.

Για τη ιδιαίτερα δυσμενή αυτή εξέλιξη, έχουν τεράστια ευθύνη, οι αρμόδιοι φορείς καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΙΣΑ, η Περιφέρεια Αττικής φαίνεται ότι έχει διαθέσει μόλις 8.625 ευρώ το χρόνο, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων!

Μάλιστα ο σχετικός διαγωνισμός προέβλεπε μόνο ένα όχημα και δύο υπαλλήλους με ψεκαστήρες ράχης, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Φορέα. Ανάλογα ανεπαρκέστατα ήταν τα ποσά που φαίνεται ότι έχουν διατεθεί για τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής, (πατήστε εδώ να δείτε έγγραφο). Ο συνολικός προϋπολογισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικής (πλην των Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και Νήσων) είναι μόλις 361.228,00 €, για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, με τους οποίους επικοινώνησε ο ΙΣΑ, τα χρήματα που έχουν διαταθεί, καθιστούν αδύνατη την καταπολέμηση του πληθυσμού των κουνουπιών, με αποτέλεσμα η Αττική να έχει μείνει για άλλη μια χρονιά αθωράκιστη, απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου και στις άλλες σοβαρές ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια.

Ο ΙΣΑ καλεί την Περιφέρεια Αττικής να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, για να διευκρινιστεί εάν το κονδύλια που έχουν διατεθεί για τους ψεκασμούς, στις συγκεκριμένες περιοχές είναι μόνο αυτά που προκύπτουν από τις δημοσιεύσεις στη «Διαύγεια».

Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και με δεδομένο ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων της νόσου του ιού του Δυτικού Νείλου, καλεί τους πολίτες να λάβουν σχολαστικά μέτρα ατομικής προστασίας».
protothema.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications