Παρέδωσε ο Τόσκας «αποθεώνοντας» Τσίπρα και λέγοντας πως απέδειξε ότι δεν ήταν «βιδωμένος στην καρέκλα»
Παρέδωσε ο Τόσκας «αποθεώνοντας» Τσίπρα και λέγοντας πως απέδειξε ότι δεν ήταν «βιδωμένος στην καρέκλα»

Τελετή παράδοσης- παραλαβής έλαβε χώρα νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον Νίκο Τόσκα.

Ο κ.Τόσκας ξεκίνησε με απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο και υποστήριξε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Ο Νίκος Τόσκας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, «αποθέωσε» τον Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να μην ξαναζήσουμε κάποια παρόμοια τραγωδία.

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», είπε ο Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε, επίσης, ότι «κάποιοι δεν με πίστεψαν που έλεγα ότι δεν είμαι «βιδωμένος» με την καρέκλα μου. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, αλλά ούτε θα γίνω. Εγώ φορούσα πάντα την στολή και τιμώ τους ανθρώπους με στολή. Από τη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στήριξα σε όλα τα επίπεδα το δύσκολο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας».

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ότι επιβάλλεται ανασχεδιασμός και ισχυροποίηση της Πολιτικής Προστασίας, υπό το πρίσμα και της κλιματικής αλλαγής, που «θα μας φέρνει αντιμέτωπους με ακραία φαινόμενα». Παράλληλα, είπε, θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει οι νόμοι, οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο και να μην εφαρμόζονται. «Σε μεγάλο βαθμό ο οικιστικός λαβύρινθος της περιοχής έπαιξε ρόλο καθοριστικό στον απολογισμό. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο κι αν κάποιοι λένε ότι είναι αποπροσανατολιστικό, ειδικά μετά από τόσες απώλειες ζωών. Είναι αποπροσανατολιστικό να βλέπουμε τα εγκλήματα που έχουν γίνει; Τι επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό για την πολιτική προστασία. Τα δύο μέτωπα πρέπει να συνοδευτούν και από μία σε βάθος αποτίμηση των όσων έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες».

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης έκανε κάλεσμα… συμφιλίωσης στην Αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας αφήσουμε τη γλυκιά γοητεία της πολιτικής κερδοσκοπίας…».

thecaller

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications