Τρόμος στην Ηλεία για τσιμπήματα μαύρης αράχνης – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο
Τρόμος στην Ηλεία για τσιμπήματα μαύρης αράχνης – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μανωλάδα Ηλείας λόγω της μεταφοράς, σε νοσοκομεία του νομού, ασθενών με συμπτώματα από τσίμπημα μαύρης αράχνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της σκωληκοειδίτιδας, καθώς το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» είναι νευροτοξίνη, η οποία προσβάλει το νευρικό σύστημα.

Υπάρχουν γύρω στα τρία διαφορετικά είδη «μαύρης χήρας» στην Ελλάδα, ενώ τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν στην Ελλάδα τρία κρούσματα δήγματος της αράχνης «μαύρη χήρα» σε ενήλικες.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στην περιοχή του Πύργου Ηλείας και το τρίτο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 24, 64 και 66 ετών αντίστοιχα. Σε όλους βρέθηκε αυξημένη κρεατοφωσφοκινάση (CPK), ενώ μετά από αίτημα των θεραπόντων ιατρών σε δύο ασθενείς χορηγήθηκε αντιορός.

Όλοι οι ασθενείς μετά την επιτυχή θεραπευτική αντιμετώπιση, ανάρρωσαν πλήρως και εξήλθαν του νοσοκομείου. Ένας μόνο εκ των ασθενών χρειάστηκε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ανάρρωσε τέσσερις ημέρες από τη στιγμή που του χορηγήθηκε το αντίδοτο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications