9 Ιουλ 2018

Τρόμος στην Ηλεία για τσιμπήματα μαύρης αράχνης – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο

Τρόμος στην Ηλεία για τσιμπήματα μαύρης αράχνης – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μανωλάδα Ηλείας λόγω της μεταφοράς, σε νοσοκομεία του νομού, ασθενών με συμπτώματα από τσίμπημα μαύρης αράχνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται με συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της σκωληκοειδίτιδας, καθώς το δηλητήριο της «μαύρης χήρας» είναι νευροτοξίνη, η οποία προσβάλει το νευρικό σύστημα.

Υπάρχουν γύρω στα τρία διαφορετικά είδη «μαύρης χήρας» στην Ελλάδα, ενώ τον Ιούλιο του 2011 καταγράφηκαν στην Ελλάδα τρία κρούσματα δήγματος της αράχνης «μαύρη χήρα» σε ενήλικες.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στην περιοχή του Πύργου Ηλείας και το τρίτο στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 24, 64 και 66 ετών αντίστοιχα. Σε όλους βρέθηκε αυξημένη κρεατοφωσφοκινάση (CPK), ενώ μετά από αίτημα των θεραπόντων ιατρών σε δύο ασθενείς χορηγήθηκε αντιορός.

Όλοι οι ασθενείς μετά την επιτυχή θεραπευτική αντιμετώπιση, ανάρρωσαν πλήρως και εξήλθαν του νοσοκομείου. Ένας μόνο εκ των ασθενών χρειάστηκε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου ανάρρωσε τέσσερις ημέρες από τη στιγμή που του χορηγήθηκε το αντίδοτο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τρόμος στην Ηλεία για τσιμπήματα μαύρης αράχνης – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: