Τη δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο Κοντονής τύπου NKVD στην σοβιετική ένωση
Τη δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ο Κοντονής όπως έκαναν στην σοβιετική ένωση

Η NKVD περιλάμβανε τη δημόσια και μυστική αστυνομία της Σοβιετικής Ένωσης και ασκούσε άμεσα εξουσία, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής εκφοβισμού κατά την περίοδο της ηγεσίας του Στάλιν. Περιλάμβανε τα αστυνομικά σώματα της Σοβιετικής Ένωσης, όπως τη δημόσια αστυνομία, την πυροσβεστική, τους φύλακες των συνόρων αλλά είναι περισσότερο γνωστή για τα στρατόπεδα εργασίας και τη KGB.

Η βασική λειτουργία της ήταν να προστατεύει την εθνική ασφάλεια της Σοβιετικής Ένωσης, την οποία την έκανε μέσω πολιτικής μαζικού εκφοβισμού. Πραγματοποιούσε μαζικές εξωδικαστικές εκτελέσεις, πολιτικές δολοφονίες, μαζικές εξορίες σε ακατοίκητες περιοχές της χώρας όπως η Σιβηρία και διοικούσε τα στρατόπεδα εργασίας (Gulag) της Σοβιετικής Ένωσης.

Εκατομμύρια άνθρωποι στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας και χιλιάδες άλλοι εκτελέστηκαν από την NKVD. Οι περισσότεροι από αυτούς βασανίστηκαν ή δικάστηκαν από στρατιωτικά δικαστήρια, χωρίς αποδείξεις. Πολλές μαζικές επιχειρήσεις της είχαν σχέση με εθνικά ή θρησκευτικά κριτήρια. Πληθυσμοί εθνικοτήτων αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Ωστόσο, Σοβιετικοί πολίτες εξακολουθούσαν να είναι τα περισσότερα θύματα της NKVD

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου η NKVD πραγματοποίησε μαζικές συλλήψεις, εξορισμούς και εκτελέσεις σε ομάδες που θεωρούνταν οτι συνεργάζονται με τους Γερμανούς ή οτι ήταν κινήματα αντίστασης καθώς και πολιτικές δολοφονίες σε άλλες χώρες πρώην Σοβιετικών πολιτών ή ξένων οι οποίοι θεωρήθηκαν εχθροί της χώρας από τον Στάλιν. Τη περίοδο 1939-1941 εκτέλεσε δεκάδες χιλιάδες Πολωνούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αιχμάλωτοι από την Σοβιετική εισβολή στη Πολωνία το 1939, με πιο γνωστό περιστατικό το Μακελειό του Katyn που φυσικά επι 70 χρονιά έλεγαν ψέμματα ότι το έκαναν οι κακοί ναζι ποιοι άλλοι? οι "κατακτητές" που ήθελαν να "κατακτήσουν την Ελλάδα" και την Ευρώπη σύμφωνα με αυτούς τους κήρυκες τους ψεύδους! όταν αυτοί ήθελαν να κατακτήσουν όλη την Ευρώπη! όπως και έγινε...

Εκατοντάδες μαζικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν σε όλη τη χώρα μετά τον πόλεμο από τις μαζικές εκτελέσεις της NKVD. Ελάχιστα μέλη της δικάστηκαν για οποιοδήποτε έγκλημα μέχρι σήμερα

Στο σήμερα εκτός από την CIA που ειναι το αντίστοιχο της NKVD στην σοβιετική Ελλάδα:

Σειρά νομοθετημάτων που αφορούν ευρύ φάσμα θεμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης, από την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας ως την θεσμοθέτηση για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, Κώδικα που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου.

Επίσης ανακοίνωσε, ότι με απόφασή του δεν εκδίδεται και αφήνεται ελεύθερη η Μολδαβή- θύμα τράφικινγκ για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της έκδοσής της.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα νομοσχέδια που εξήγγειλε ο κ. Κοντονής, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, αρχικά αστυνομικοί θα συνδράμουν για τη στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν προσλήψεις προσωπικού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί σε αυτό το στάδιο ο ακριβής αριθμός. Θα στελεχωθεί και με εξειδικευμένο προσωπικό, πραγματογνώμονες, κ.λπ. και θα είναι υπό την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών.

Πρώτος στόχος της Δικαστικής Αστυνομίας είναι η εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων που παραμένουν ανεκτέλεστες προκειμένου να εκκαθαριστούν και να εισπραχθούν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Σε πρώτο στάδιο η Δικαστική Αστυνομία θα αναλάβει δράση σε Αθήνα και Πειραιά.

Το δεύτερο νομοθετικό έργα τα οποίο εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Δικονομικός Κώδικας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα ρυθμίζει τη λειτουργία του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου της χώρας. Όπως είπε ο κ. Κοντονής με τον Δικονομικό Κώδικα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλύπτεται το απαράδεκτο κενό που υπήρχε.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής εξήγγειλε και άλλα νομοσχέδια τα οποία σύντομα θα πάρουν το δρόμο προς τη Βουλή, όπως είναι για τον ευρωπαίο εισαγγελέα και για τα προσωπικά δεδομένα μετά τον πρόσφατο ευρωπαϊκό κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή.
Επίσης, μέσα σε αυτά τα νέα νομοσχέδια θα περιληφθούν διατάξεις για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την παράδοση δύο δικαστικών αιθουσών στο κτίριο Κεράνης του Πειραιά, προκειμένου να επισπευτεί η εκδίκαση μεγάλων δικών, μεταξύ των οποίων και αυτή της Χρυσής Αυγής!!, τη στελέχωση με προσωπικό των φυλακών Δράμας, κ.λπ.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής, ανέφερε ότι η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη καλύπτει πλέον όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας, ενώ σχολίασε ότι οι δικηγόροι δεν συνδράμουν στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και σε περίπτωση που θα συνεχιστεί η μη ανταπόκριση των δικηγόρων, θα προχωρήσει σε νομοθέτηση που θα καθιστά υποχρεωτική την κατάθεση δικογράφων, κ.λπ. μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο.

Δεν θα εκδοθεί η 28χρόνη Μολδαβή- θύμα τράφικινγκ
Δεν εκδίδεται στη χώρα της, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, η 28χρόνη Μολδαβή- θύμα τράφικινγκ για την οποία ο Άρειος Πάγος είχε αποφανθεί υπέρ της έκδοσής της. Μετά την απόφαση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης η 28χρονη θα αφεθεί ελεύθερη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι μετά από ενδελεχή μελέτη του φακέλου και περίσκεψη αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατή η έκδοσή της, λαμβάνοντας υπόψη του το γεγονός ότι υπήρξε θύμα τράφικινγ.

Για όσους δεν κατάλαβαν εδώ πρόκειται για επίσημο πια έλεγχο της δικαιοσύνης!! ένα παράδοξο που γίνεται: μιλάνε για δημοσιά υποκίνηση μίσους και βίας από "φασίστες", όταν οι ίδιοι κανουν δημόσια υποκίνηση μίσους και βίας κατά των αντιφρονούντων μόνιμος ! επίσης μόνιμη παραχάραξη της ιστορίας και της αληθείας με διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω των ιστοσελίδων τους που γράφουν επίσης ψευδώς ότι ειναι ανεξάρτητες ,και ειναι γεμάτες αριστερούς έως και μασόνους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications