Αυτό το βίντεο δείχνει ότι τα ζώα μπορούν να «αισθανθούν» σεισμούς;
Αυτό το βίντεο δείχνει ότι τα ζώα μπορούν να «αισθανθούν» σεισμούς;

Σε ένα νέο βίντεο από τον σεισμό 6,1 Ρίχτερ στην Οσάκα στην Ιαπωνία τον Ιούνιο,δείχνει μερικές γάτες που αντιδρούν πριν συμβεί ο σεισμός.

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι εννιά ετών, και τουλάχιστον 200 άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού 6,1 βαθμών που έπληξε την Οσάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Ιαπωνίας και περιοχές γύρω από αυτήν το πρωί της Δευτέρας, 18 Ιουνίου 2018.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι τα ζώα όπως τα σκυλιά, οι γάτες και τα πτηνά αλλάζουν τη συμπεριφορά όταν «αισθάνονται» ότι πρόκειται να συμβεί σεισμός.

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός, ωστόσο, έχει τεθεί ένα νέο τεστ στο τραπέζι και θα μπορούσε να αναβιώσει τη συζήτηση.

Πρόκειται για βίντεο που τραβήχτηκε στο νομό Wakayama της Ιαπωνίας, όπου μπορούμε να δούμε πώς μερικές γάτες αρχίζουν να τρέχουν ταυτόχρονα, λίγο πριν καταγραφεί ο σεισμός 6,1. Όπως μπορείτε να δείτε, οι γάτες «αναστατώνονται» πριν εμφανισθεί το φαινόμενο.

Μια θεωρία είναι ότι ένας σεισμός έχει διαφορετικούς τύπους κυμάτων. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα δευτερεύοντα κύματα (S) στα οποία η μετατόπιση είναι εγκάρσια προς την κατεύθυνση της διάδοσης, τείνουν να είναι πολύ καταστρεπτικά (ανάλογα με την ένταση της κίνησης).

Οι γάτες και άλλα ζώα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τα πρωτεύοντα κύματα (P), τα οποία κινούνται περίπου 1,73 φορές ταχύτερα από τα κύματα S. Αυτός ο τύπος κυμάτων έχει πολύ μικρή καταστροφική δύναμη.

Αν και έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες σχετικά με την ευαισθησία των ζώων σε σεισμούς,δεν έχει δοθεί απάντηση στο ερώτημα, το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Γεωεπιστημών (GMZ) δήλωσε ότι δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη επειδή οι περισσότερες μελέτες από αυτές δεν κατέγραψαν ένα ζώο πριν τον σεισμό, και πόσο συχνά συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications