Τορόντο: Μια νεκρή και πολλοί τραυματίες από ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία
Τορόντο: Μια νεκρή και πολλοί τραυματίες από ένοπλη επίθεση στην ελληνική συνοικία

Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μία νεκρή γυναίκα και 13 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο κορίτσι, σε κρίσιμη κατάσταση - Νεκρός και ο δράστης - Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ο Μαρκ Σόντερς.

Η επίθεση του «μαυροφορεμένου άντρα» (όπως τον περιγράφουν τοπικά ΜΜΕ) ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ (5 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούστηκαν τουλάχιστον 25 πυροβολισμοί. Ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου τριάντα ετών, είναι νεκρός, σύμφωνα με τον ιστότοπο του καναδικού τηλεοπτικού δικτύου CTV αλλά και σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC, που επικαλέστηκαν την αστυνομία.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι τώρα σε πόσο σοβαρή κατάσταση είναι οι τραυματίες, που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της καναδικής μητρόπολης. Τραυματιοφορείς είχαν εκφράσει νωρίτερα φόβους πως ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί.

Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, μια νεαρή γυναίκα, και 13 τραυματίες τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα εννιάχρονο κορίτσι.

Όλα τα θύματα έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία της καναδικής μεγαλούπολης, ενώ η εννιάχρονη έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο παίδων και η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν μαζικά στη Γκρίκταουν του Τορόντο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και καταστήματα..Σύμφωνα με τον Τζέρεμι Κον, έναν Καναδό ρεπόρτερ που ήταν παρών στην επίθεση, ο ένοπλος άνδρας άρχισε να πυροβολεί αρχικά μέσα από τη βιτρίνα ενός εστιατορίου στην κεντρική λεωφόρο Ντάνφορθ.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας και πυροβολώντας αδιάκριτα, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, αρκετά τετράγωνα παρακάτω.

Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.

Για τον δήμαρχο του Τορόντο, τον Τζον Τόρι, η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία και τη χρήση όπλων: τα πυροβόλα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πάρα πολλούς, εξηγεί.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications