Μυστηριώδεις εξαφανίσεις γυναικών στην κομητεία Humboldt της Καλιφόρνιας!!
Μυστηριώδεις εξαφανίσεις γυναικών στην κομητεία Humboldt της Καλιφόρνιας!!

Η αραιοκατοικημένη περιοχή του Humboldt εκτείνεται κατά μήκος των ακτών της βόρειας Καλιφόρνιας (ΗΠΑ). Είναι διάσημη για τα βουνά της,τα όμορφα παραθαλάσσια τοπία και τα πυκνά δάση. Πρόκειται για τόπο εξαιρετικής ομορφιάς, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες πάνε σε αυτό το μέρος, μεταξύ άλλων για να δουν τις πόλεις στις οποίες διατηρήθηκαν αξιόλογα κτίρια της βικτοριανής εποχής.

Είναι επίσης μια πραγματική Μέκκα για τους ταξιδιώτες και άλλους ανθρώπους που θέλουν να ξεφύγουν από μια θορυβώδη βιομηχανική κοινωνία και την σύγχρονη ζωή. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά.

Το 1992, η 20χρονη Jennifer Wilmer μετακόμισε στην περιοχή από τη Νέα Υόρκη στην παράκτια πόλη Arcat της κομητείας του Humbold. Το κορίτσι αγαπούσε τον ιππόδρομο και για να βγάλει χρήματα, εργαζόταν με μερική απασχόληση ως σερβιτόρα σε μια παμπ στην περιοχή. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1993, το κορίτσι υποτίθεται ότι πήγε στη Νέα Υόρκη για να επισκεφτεί τη μητέρα της, αλλά δεν έβγαλε εισιτήρια.

Όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να την ψάχνουν, οι τελευταίοι που την είδαν λένε ότι ηταν στο Willow Creek, όχι μακριά από το σπίτι της. Κανείς άλλος δεν είδε αυτό το κορίτσι και δεν βρέθηκε ποτέ νεκρή η ζωντανή.

Η πιο διάσημη και πιο ζοφερή εξαφάνιση σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 1997. Η 16χρονη Karen Mitchell από τη Νότια Καλιφόρνια, μετακόμισε στην πόλη Eureka στη θεία της και τον θείος της Bill και Annie Casper. Στις 25 Νοεμβρίου 1997 έφυγε από το σπίτι και κατευθύνθηκε προς το κοινοτικό κέντρο, όπου βοήθησε οικειοθελώς παιδιά.

Περπατούσε κατά μήκος ενός πολυσύχναστου δρόμου στο κέντρο της πόλης και εξαφανίστηκε εντελώς ανεξήγητα. Ο θείος και η θεία της στράφηκαν στην αστυνομία το ίδιο βράδυ, άρχισαν να την ψάχνουν σε όλη την πόλη.Η Eureka ειναι μια μικρή πόλη μόλις 27 χιλιάδων ατόμων.

Κατά ειρωνικό τρόπο, κανένας από τους κατοίκους της περιοχής δεν μπορούσε να δώσει τουλάχιστον στην αστυνομία κάποια ένδειξη, αν και πολλοί από αυτούς είδαν την κοπέλα εκείνη την ημέρα στην πόλη. Περπατούσε στο δρόμο ως συνήθως και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Φαινόταν απίθανο ότι θα μπορούσε να φύγει χωρίς να την δει κανένας, εκείνη την ήμερα θα πήγαινε σε ένα τοπικό κολέγιο. Φαινόταν επίσης χαρούμενη, δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Η αναζήτηση στις επόμενες εβδομάδες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Μια πληροφορία ήταν ότι κάποιος την είδε να μιλάει με ανθρώπους σε ένα μπλε αυτοκίνητο Ford. Η αστυνομία έλεγξε όλα τα αυτοκίνητα στην περιοχή σύμφωνα με την περιγραφή, αλλά κανένας δεν κίνησε την παραμικρή υποψία. Το 1999, φαινόταν ότι τελικά βρέθηκε ο δολοφόνος της Karen. Ένας κάτοικος,ο 36χρονος Wayne Allen Ford, ο οποίος ομολόγησε τις δολοφονίες τεσσάρων γυναικών το 1997, εισήλθε οικειοθελώς στην αστυνομία.

Καταδικάστηκε για τα εγκλήματα, αλλά κανένα από τα θύματά του δεν αποδείχθηκε ότι ήταν Karen και η αστυνομία δεν βρήκε κανένα στοιχείο στο σπίτι του που να δείχνει ότι θα μπορούσε να είχε ρόλο στην εξαφάνισή της, και δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση. Στη συνέχεια βρέθηκε ένας άλλος ύποπτος, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος. Κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του το 1982, άλλα αποδείχθηκε ότι ήταν σε άλλη πόλη την ημέρα της εξαφάνισης της Karen και επίσης δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση της Karen.Η υπόθεση της εξαφάνισης της Karen έμεινε ένα μυστήριο ακόμη και στα χρόνια που ακολούθησαν.

Η τρίτη μυστηριώδης εξαφάνιση κοριτσιού στην κομητεία Humboldt ήταν η εξαφάνιση της 23 άχρονης Christina Walters εξαφανίστηκε το Νοέμβριο του 2008 μετά από μια συνάντηση στο Humboldt με μέλη της «Πράσινης Ζωής Εξέλιξης»,που ηταν και ο λόγος που έκανε το ταξίδι από την πατρίδα της, το Ουισκόνσιν.Ήταν μια παράξενη πράξη για μια κοπέλα που είχε προηγουμένως αποφασιστεί να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο κολέγιο της και ακόμη και αποφάσισε το επάγγελμά της. Ξαφνικά, βρήκε νέους φίλους στην κοινότητα «Πράσινη Ζωή Εξέλιξης» και πήγε στην κομητεία Humboldt, αλλά οι γονείς της ήταν βέβαιοι ότι της είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου και την παρέσυραν,(καθόλου απίθανο αφού το «Πράσινης Ζωής Εξέλιξης» ακούγεται κάτι σαν φεμινιστικές οργανώσεις των αριστερών).

Πριν από την εξαφάνισή της, είχε πάρει μέρος σε μια σειρά από περίεργες συναντήσεις. Στις 7 Νοεμβρίου του 2008, η Christina και περίπου 20 άτομα από την ομάδα, διοργάνωσαν μια τελετουργική τελετή τσαγιού, κατά την οποία έπρεπε πιουν ένα τσάι από το παραισθησιογόνο Ayahuasca, το οποίο είναι γνωστό στους Ινδιάνους.

Η Christina ήταν μαζί με φίλους της μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, που βρέθηκε γυμνή στη βεράντα του ξενοδοχείου,και σε ολόκληρο το σώμα της είχε γρατζουνιές. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εκεί είπε ότι ακολουθούσαν οι δαίμονες. Παρ 'όλα αυτά, δεν την κράτησαν στο νοσοκομείο.

Μετά από αυτό, άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Ενημέρωσε τους γονείς της και τους ζήτησε να της στείλουν με φαξ ένα αντίγραφο της άδειας οδήγησης και της κάρτας κοινωνικής ασφάλισης. Είπε ότι την έχει ανάγκη για να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό. Οι γονείς της έστειλαν τα αντίγραφα στις 14 Νοεμβρίου.

Την ίδια μέρα το απόγευμα έφυγε από το ξενοδοχείο για να πάει σε ένα κατάστημα και να πάρει αυτά τα αντίγραφα, ντυμένη μόνο με τις πιτζάμες της. Οι μάρτυρες είπαν ότι η κοπέλα φαινόταν εξαντλημένη και κουρασμένη και συνεχώς κοίταζε δεξιά και αριστερά, σαν να μην ήξερε πού ήταν. Πηγή στο κατάστημα αλλά είπε ότι είχε χάσει το πορτοφόλι της και έπρεπε να πάει στο τμήμα των οχημάτων.Της είπαν που ηταν και σε ποια κατεύθυνση να πάει, αλλά τελικά δεν έφτασε εκεί. Εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος.

Ήταν περίπου στις 3:30 μ.μ. Αργότερα, οι έρευνες και οι αυτόπτες μάρτυρες, οι φίλοι δεν ήξεραν τίποτα να πουν στους αστυνομικούς. Όπως η Τζένιφερ και η Κάρεν, εξαφανίστηκε κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης, στο φως της ημέρας χωρίς τις παραμικρές ενδείξεις για το τι έγινε.

Το 2013, η 23 άχρονη Ντάνιελ Bertolini αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα ζωή μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού της και μετακόμισε στο Humboldt. Στις αρχές του 2014 εξαφανίστηκε ξαφνικά χωρίς κανένα ίχνος, και ο τελευταίος που την είδε, ήταν ο James Eugene Jones.Δεν κατηγορήθηκε για την εξαφάνιση της Bertolini, και παρέμεινε το ίδιο μυστήριο με την όπως και των άλλων κοριτσιών.

Το πέμπτο εξαφανισμένο θύμα της κομητείας του Humboldt ήταν η 37χρονη Sheila Franks. Εξαφανίστηκε μια εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση της Bertolini, την είδαν να περπατάει στο δρόμο τη ημέρα που εξαφανίστηκε, και αυτή ηταν η «εξαφάνιση 5 στο Humboldt ».

Με την περίπτωση της Cristina Walters, ασχολήθηκε ένας έμπειρος ιδιωτικός ντετέκτιβ από την Ιντιάνα,ο Thomas Laut και είπε: «Ήταν μία από τις πιο μυστηριώδεις περιπτώσεις που έχω δει σε 20 χρόνια υπηρεσίας, η έρευνα περιπλέκεται στην περιοχή του Humboldt,που συχνά εξαφανίζονται νεαρές γυναίκες, και μπορεί πίσω απο αυτο να ειναι ένας κατα συρροή δολοφόνος, αλλά εμείς πάντα προσπαθούμε να βρούμε τουλάχιστον μερικές ενδείξεις για δώσουμε στην οικογένειες τους απαντήσεις. "Δεν υπήρχε τίποτα". Για όλες τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο Humboldt, με 5 μυστηριώδεις εξαφανίσεις κοριτσιών την περίοδο 1992-2014.

Το αίνιγμα των γυναικών που εξαφανίζονται στο Humboldt εξακολουθεί να παραμένει στους ερευνητές. Ίσως πρόκειται για υπόθεση κάποιου δολοφόνου, αλλά ίσως υπάρχει κάτι άλλο, όπως οι δραστηριότητες των θρησκευτικών λατρειών η ακόμα και η απαγωγή από ΑΤΙΑ. ©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications