Ηλίας Ψινάκης: «Φτάνουν οι δηλώσεις. Έχω να βρω 40 αγνοούμενους»
Ηλίας Ψινάκης: «Φτάνουν οι δηλώσεις. Έχω να βρω 40 αγνοούμενους»

Για σοβαρότητα και σεβασμό στην αντιμετώπιση της καταστροφής μίλησε στο ραδιόφωνο ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φονική πυρκαγιά – Μάτι και Νέος Βουτζάς – ανήκουν στον δήμο Μαραθώνα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ψινάκης αφήνοντες κάποιες αιχμές για δημάρχους άλλων περιοχών που άνουν δηλώσεις από τα καμένα. «Ή κάθεσαι και δουλεύεις ή κάνεις δηλώσεις παντού. Ψάχνουμε πόσοι είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι, παράλληλα συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία για να αποκατασταθούν οι ζημιές το ταχύτερο», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί στις 7» του ΑΝΤ1.

Όπως υπογράμμισε ο Ηλίας Ψινάκης, «έχω 40 αγνοούμενους να βρω, μέχρι τις 5 το πρωί υπήρχαν 40 αγνοούμενοι. Όταν θρηνούμε θύματα χρειάζεται από όλους σοβαρότητα», συμπληρώνοντας ότι υπήρξε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία και κάνοντας λόγο για εξαιρετικά ακραίες συνθήκες κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου τα 2.000 από τα 3.000 σπίτια σε Μάτι και Νέο Βουτζά έχουν καταστραφεί, μερικώς ή πλήρως, από την πυρκαγιά.

«Το δικό μου σπίτι άναψε αμέσως, κάηκε σε δευτερόλεπτα. Δεν πρόλαβε η μητέρα μου να πάει από την κουζίνα στο σαλόνι. Ήταν αέρας 8 μποφόρ σε περιοχές με πεύκα, είναι σαν να βάζεις το σεσουάρ στο τζάκι. Δεν προλαβαίνεις να κάνεις εκκένωση, προσπαθείς να μην καείς», σημείωσε ο κ. Ψινάκης.

«Για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, την εντολή εκκένωσης την δίνει μόνο το ΥΠΕΣ και η Πυροσβεστική. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής, διότι σκεφθείτε τι θα γινόταν αν έδινε ο καθένας τις δικές του εντολές, θα είχαμε μεγαλύτερη τραγωδία», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στρέφοντας εμμέσως τα βέλη του προς τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, «έχετε μπερδευτεί διότι κάνει συνέχεια δηλώσεις ο Δήμαρχος Ραφήνας, που δεν είναι του Δήμου του η εν λόγω περιοχή, το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς, όπου είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications