Δήμαρχος Ραφήνας: «Δεν έχουμε ανάγκη από τρόφιμα, έχουμε ανάγκη από αίμα και εθελοντές»
Δήμαρχος Ραφήνας: «Δεν έχουμε ανάγκη από τρόφιμα, έχουμε ανάγκη από αίμα και εθελοντές»

Ανάγκη από «χέρια», δηλαδή εθελοντές, και όχι από άλλα τρόφιμα έχουν οι περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές τα τελευταία 24ωρα δήλωσε ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΙ η πρωτοφανής κινητοποίηση του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά τέσσερις τεράστιοι χώροι στον δήμο με τρόφιμα.

«Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε άλλα φορτία με τρόφιμα», πρόσθεσε ο κ. Μπουρνούς, αποσαφηνίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση των ειδών που καταφθάνουν πραγματικά από ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό που χρειαζόμαστε, υπογράμμισε ο κ. Μπουρνούς, είναι εθελοντές, «από καθαριστές και μηχανικούς μέχρι πληροφορικάριους». Επιπλέον, δήλωσε ότι οι ανάγκες για προσφορά αίματος παραμένουν μεγάλες και όσοι έχουν την καλοσύνη να δώσουν αίμα μπορούν όλες τις επόμενες μέρες να σπεύσουν στους σταθμούς αιμοδοσίας που έχουν ανακοινωθεί.

Ο Δήμος Πικερμίου Ραφήνας δημοσίευσε επίσης σήμερα μία ανακοίνωση, καθιστώντας γνωστή την ανάγκη που υπάρχει για οδηγούς και οχήματα διαθέσιμα για την τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και για μερικές ώρες τις προσεχείς μέρες παρακαλείται να καλέσει στο τηλέφωνο του Δημαρχείου 2294321001.

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

-->