Κόλαση: Μεγάλη επιχείρηση ΟΥΚ – Προσοχή σκληρές εικόνες: Νεκροί άνθρωποι στο δρόμο ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα καμμένα ΙΧ VIDEO
 Κόλαση: Μεγάλη επιχείρηση ΟΥΚ- Ζ ΜΑΚ στη θάλασσα της Ραφήνας – Προσοχή σκληρές εικόνες: Νεκροί άνθρωποι στο δρόμο ανάμεσα σε μποτιλιαρισμένα καμμένα ΙΧ

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Ζ ΜΑΚ και ΟΥΚ ψάχνουν για εντοπισμό αγνοουμένων στην θάλασσα της Ραφήνας.
Με τουλάχιστον 19 φουσκωτά προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν αγνοούμενους που βρέθηκαν στην θάλασσα στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα αναφέρει το irafina.gr.

Η επίκλεκτη Ζ΄ΜΑΚ με 19 φουσκωτά και περισσότερους από 44 κομάντο λαμβάνει μέρος στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των εκατοντάδων ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στις ακτές τις οποίες δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα μεγαλύτερα σκάφη.
Οι επίλεκτοι της Ζ ΜΑΚ θα συνεχίσουν το σκανάρισμα στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Ελικόπτερα SUPER PUMA πραγματοποιούν συνεχείς διασώσεις από τις πληγείσες περιοχές περισυλλέγοντας άτομα από τις ακτές όπου προσέτρεξαν να για να σωθούν από την πύρινα λαίλαπα.

H συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μάχη κατά των πυρκαγιών
4 CL – 415
3 CL – 215
2 Ελικόπτερα Chinook
1 SUPER PUMA
Παράλληλα όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα όπως προωθητές γαιών, πυροσβεστικά και υδροφόρες.
1 φρεγάτα
3 αρματαγωγά
3 σκάφη ανορθοδόξου πολέμου
2 ελικόπτερα S-70
5 Chinook με οκτώ κάδους
2 ελικόπτερα που μεταφέρουν λέμβους
64 πυροσβέστες με C-130

Αντιμέτωποι με εικόνες αποκάλυψης ήρθαν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης οι διασώστες στην περιοχή της Αργυρής Ακτής, στο Μάτι:Σε ένα χωράφι, κοντά σε ταβέρνα της περιοχής και στη θάλασσα, εντόπισαν νεκρούς τουλάχιστον 26 ανθρώπους:Οικογένειες ολόκληρες, μανάδες νεκρές με τα νεκρά παιδιά στην αγκαλιά τους εντοπίσθηκαν στο χωράφι. Οι άνθρωποι αναζητούσαν σωτηρία προς τη θάλασσα, αλλά ο πύρινος όλεθρος τους εγκλώβισε.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που έγινε στο Μάτι, ενώ το φως της ημέρες αποκάλυψε την απόλυτη καταστροφή και φρίκη με τους διασώστες να βρίσκουν νεκρούς ανθρώπους.

Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού εντόπισαν το πρωί στην περιοχή Αργυρή Ακτή στο Μάτι βρέθηκαν μπροστά σε μία συγκλονιστική εικόνα αντικρίζοντας 30 μέτρα από την παραλία σε ένα χωράφι 26 ανθρώπους νεκρούς, ενώ άλλοι τέσσερις βρέθηκαν στο δρόμο και σε ΙΧ.Όπως περιγράφει ο φωτοερπόρτερ του ΑΠΕ, το χωράφι με τα απανθρακωμένα πτώματα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από τη θάλασσα.Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

Η κατάσταση αλλοφροσύνης που πρέπει να επικρατούσε στο σημείο φαίνεται και από το πως βρέθηκαν καμμένα δεκάδες ΙΧ μπροστά στο δρόμο.
Ενα μποτιλιαρισμένο κομβόι καμμένων αυτοκινήτων και μέσα σε αυτά, αλλά και στο δρόμο υπάρχουν πτώματα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.
Δείτε τη στιγμή που ο δημοσιογράφος του Alpha Κώστας Σαρικάς εντοπίζει ζωντανά στον αέρα τον πρώτο νεκρό απανθρακωμένο σε αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο κάηκε ενώ βρισκόταν σε μηχανάκι. Άλλο ένα άτομο απανθρακώθηκε κάτω από το όχημά του, όταν κρύφτηκε κάτω από αυτό για να φυλαχθεί από τις πύρινες γλώσσες.
Σωριασμένα κορμιά εντοπίζουν μέλη του Ερυθρού Σταυρού και ανταποκριτές του Alpha Ελλάδος στην περιοχή Μάτι.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής και ολέθρου καταγράφει η κάμερα, σε έναν οικισμό που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή.

Παιδιά ανάμεσα στους 26 νεκρούς
Σοκαριστική η μαρτυρία του Βασίλη Ανδριόπουλου, επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της ομάδας που εντόπισε τους 26 νεκρούς σε χωράφι στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Μέσα στα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν οι περισσότεροι από τους νεκρούς.
Υπάρχουν, σύμφωνα με πληφορορίες, τρεις νεκροί στην ταβέρνα και μια γυναίκα σε σημείο εκεί κοντά.
Έτσι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τους 54!

Πάνω από 1.000 σπίτια και 300 οχήματα έχουν καταστραφεί
Χαμένες ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και το φυσικό περιβάλλον άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή της Ραφήνας – Πικερμίου και ιδιαίτερα τον οικισμό Μάτι.

O δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί ακόμη 26 ανθρώπων (και μικρών παιδιών) σε σημείο της ακτής -και συγκεκριμένα στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι, κοντά στα σύνορα με τη Ν. Μάκρη, όπου προσπάθησαν να αποφύγουν την πύρινη λαίλαπα.

Ο κ. Μπουρνούς εξέφρασε το φόβο ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Σε ό,τι αφορά τις υλικές καταστροφές, είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του πως «ο οικισμός Μάτι έχει εξαφανιστεί».
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με 300 οχήματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications