Απετράπη δολοφονία του Ρ.Τ.Ερντογάν – Αυτοκτόνησε ο πράκτορας-δολοφόνος
Απετράπη δολοφονία του Ρ.Τ.Ερντογάν – Αυτοκτόνησε ο πράκτορας-δολοφόνος

Σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απετράπη τη μέρα των εκλογών της 24ης Ιουνίου, χάρη στο δορυφόρο Γκιορκτούρκ αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Σαμπάχ με τις πληροφορίες αρθρογράφου να αναφέρουν ότι η επίθεση εναντίον του Ερντογάν θα γινόταν με μίνιμπας φορτωμένο με εκρηκτικά. Σύμφωνα με το σχέδιο ένα μικρό λεωφορείο γεμάτο τόνους εκρηκτικά ήταν προγραμματισμένο να εκραγεί στις 15.07 ακριβώς (την ώρα που ξεκίνησε και το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου), όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διέρχονταν με την αυτοκινητοπομπή του από ένα συγκεκριμένο σημείο, που γνώριζαν οι δράστες.

Το μίνιμπας ήταν σταθμευμένο σε σημείο όπου θα περνούσε η πομπή του Τούρκου Προέδρου, ωστόσο ο δορυφόρος εντόπισε το όχημα.
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο πράκτορας-εκτελεστής συνελήφθη αλλά αυτοκτόνησε πίνοντας το δηλητήριο που είχε στο δαχτυλίδι.

Το σχέδιο δολοφονίας του «ηγεμόνα», όπως αναφέρει η Σαμπάχ, είχαν καταστρώσει 12 χώρες και το μικρό λεωφορείο θα τιναζόταν στον αέρα πριν αρχίσουν τα αποτελέσματα να δημοσιοποιούνται. Την προσοχή τράβηξαν τα σχεδόν σκασμένα λάστιχα του αυτοκινήτου εκεί που είχε σταθμεύσει.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά, είχε τοποθετηθεί και ένας ελεύθερος σκοπευτής σε οροφή κτιρίου κοντά στο παγιδευμένο όχημα, ώστε να επέμβει.

Ο ξένης υπηκοότητας πράκτορας όμως όταν τον συνέλαβαν, προκειμένου να μην τον αναγκάσουν να μιλήσει, αυτοκτόνησε πίνοντας κυάνιο. Αν δεν είχε αποτραπεί το σχέδιο δολοφονίας μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα σκοτώνονταν χιλιάδες αθώοι πολίτες, αναφέρει η Σαμπάχ!

Ο Αλλάχ μας προστάτεψε και πάλι», καταλήγει το άρθρο, που ωστόσο δεν προσδιορίζει τον τόπο στον οποίο θα γινόταν η απόπειρα της δολοφονίας του Ερντογάν, ενώ αφήνει και υπόνοιες ακόμη και για γνώση του σχεδίου από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται «γιατί άραγε ο αντιπρόεδρος
του CHP, Μπουλέντ Τεζτζάν, επέμεινε ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ θα κέρδιζε εκείνο το βράδυ τις εκλογές».
Η απόπειρα δολοφονίας απετράπη τότε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που σε συνεργασία με τις βοσνιακές εντόπισαν τους δράστες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications