Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου ? - Η φιλοπατρία δεν συγχωρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα – Το παράδειγμα της Ουρουγουάης
Η φιλοπατρία δεν συγχωρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα – Το παράδειγμα της Ουρουγουάης

Στην χώρα μας, υπάρχει μια διαρκής πνευματική πτώση. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς, ότι τα τελευταία χρόνια χάσαμε τον Εθνικό μας προσανατολισμό, με αποτέλεσμα πλέον να ζούμε με τον φόβο του αφελληνισμού.

Είναι λοιπόν, λογικό και επόμενο να βλέπουμε μια τάση φυγής από το Ελληνικό πνεύμα, αφού οι σύγχρονοι Έλληνες σε πολλές περιπτώσεις ξεχνάνε το ποιοι είναι. Η «Εθνική λήθη» δεν ήρθε από μόνη της αλλά ήρθε με την βοήθεια πολλών παραγόντων. Η Νέα Τάξη, φρόντισε να μετατρέψει την Εθνική παιδεία σε σκέτο παιδεία.

Ευτυχώς μέσα σε όλη αυτή την πνευματική ομίχλη, υπάρχουν ορισμένοι φάροι που δίνουν το φως τους και διώχνουν τα σκότη. Δυστυχώς αυτοί οι πνευματικοί φάροι είναι ελάχιστοι μέσα στην Ελλάδα αλλά είναι αρκετοί μέσα σε άλλες χώρες.
Το παράδειγμα της Ουρουγουάης

ΕΔΩ στην χώρα που γεννήθηκαν οι τέχνες και οι επιστήμες, η φιλοπατρία δεν συγχωρέθηκε ποτέ. Για τους προοδευτικούς, όποιος αγαπάει την Ελλάδα είναι ένας ακραίος και μίζερος άνθρωπος.
Αυτή είναι η σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην μακρινή Ουρουγουάη, στην οποία το να αγαπάς την Ελλάδα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις και θα δείτε παρακάτω γιατί.

Στην Νότια Αμερική, το Ελληνικό φως παραμένει αναμμένο, καθώς οι πολίτες των λατινικών χωρών μας αγαπάνε στην κυριολεξία. Ειδικά στην Ουρουγουάη, αυτή η αγάπη είναι μεγάλη, αφού σε αυτή την χώρα οι άνθρωποι είναι Ελληνολάτρες.

Τα παιδιά σε αυτή την μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής, από μικρά μαθαίνουν την Ελληνική Ιστορία και γενικότερα τον Ελληνικό πολιτισμό. Μάλιστα, κάθε 25η Μαρτίου και κάθε 28η Οκτωβρίου οι κάτοικοι γιορτάζουν σαν Έλληνες και τραγουδάνε.

Οι απαντήσεις που δίνουν Οι Έλληνες είναι αποκαρδιωτικές και δείχνουν την σήψη που υπάρχει στον τόπο.
Ας επιστρέψουμε όμως στην Ουρουγουάη
Το Εθνικό σύνθημα αυτής της χώρας είναι το Libertad o Muerte, που στην γλώσσα μας σημαίνει Ελευθερία ή Θάνατος. Μέσα στην Ουρουγουάη υπάρχουν πάρα πολλές Ελληνικές ονομασίες σε δρόμους, ενώ τα αρχαιοελληνικά αγάλματα, κοσμούν πολλά κτίρια.

Στην Ελλάδα με το ζόρι βάζουμε αγάλματα στους δρόμους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο ήταν να τοποθετηθεί στην Αθήνα αλλά παρέμεινε για μια δεκαετία στα αζήτητα.

Τι λένε οι Έλληνες για την 25η Μαρτίου:

el.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications